Srbac: Dvije ženske osobe zaražene koronom

Za poslednja 24 časa u srbačkoj opštini registrovana su dva nova slučaja oboljenja od korona virusa. Radi se o jednoj mladjoj ženskoj osobi koja je bila u kontaktu sa ranije zaraženim licem i ženi starije životne dobi, koja je radno angažovana u drugoj opštini gdje je i testirana. 

Republika Srpska 05.05.2020 | 15:32
Srbac: Dvije ženske osobe zaražene koronom

Obe pacjentice  upućene su u ustanove za smještaj i liječenje osoba pozitivnih na korona virus.

U toku je identifikacija drugih lica koja su bila u kontaktu  sa oboljelim, a jednom broju njih već su izdata rješenja za kućnu izolaciju.

Tako se broj lica u kućnoj izolaciji povećao na 43, dok je smanjen broj osoba u karantinu na Bardači sa devet na četiri.

Radi se o licima koja su došla iz inostranstva.

Kod 14 lica iz kućne izolacije i četiri lica iz karantina Bardača testiranjem je utvrdjeno da nisu pozitivni na virus korona.  

Negativan nalaz bio je i kod testiranja dva zdravstvena radnika i četrnaest drugih osoba sa područja ove opštine.

Iz Štaba za vanredne situacije opštine Srbac, zbog povećanja broja zaraženih osoba na virus korona, apeluju na gradjane ove opštine da se  pridržavaju donesenih mjera zaštite od širenja virusa, a posebno u vrijeme predstojećih vjerskih praznika, da se ne okupljaju, da poštuju ograničenja kretanja i da obavezno koriste zaštitna sredstva – maske i rukavice.

(BN/S.K.)  

Komentari / 0

Ostavite komentar