U Bijeljini očekuju rezultate za 15 testiranih osoba

Iz Bolnice "Sveti vračevi" navode da tokom dana očekuju rezultate za 15 testiranih lica.

Republika Srpska 01.05.2020 | 11:38
U Bijeljini očekuju rezultate za 15 testiranih osoba

- Epidemiološka situacija u Bijeljini je stabilna i nema novozaraženih, a osoba koja je zaražena virusom korona i smještena u karantin u Dom učenika osjeća se dobro, saopšteno je nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

Iz Bolnice "Sveti vračevi" navode da tokom dana očekuju rezultate za 15 testiranih lica.

Pod stručnim nadzorom u samoizolaciji nalazi se 330 lica, osam osoba u izolaciji u kućnom karantinu, 20 u bolničkoj izolaciji, dok u bolničkom karantinu nema pacijenata.

U karantin u Osnovnoj školi "Vuk Кaradžić" smješteno je 41 lice, u karantinu u Rači jedno, a Bolnica "Sveti vračevi" i Dom zdravlja Bijeljina do sada su poslali 629 uzoraka iz Semberije u Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, od čega je bilo 12 pozitivnih.

Tokom prethodna 24 časa granični prelaz Rača prešlo je 201 vozilo, Pavlovića most 32.

Sanitarni inspektori na Rači izdali su pet rješenja o izolaciji.

Pripadnici Policijske uprave Bijeljina kaznili su dva lica koja su prekršila zabranu kretanja tokom policijskog časa, dok je Кomunalna policija kontrolisala 36 lica u izolaciji i svi su bili na svojim adresama.

Gradski zdravstveni inspektor do sada je izdao 200 rješenja o izolaciji.

Gradski štab za vanredne situacije pozvao je građane da i dalje budu disciplinovani i odgovorni, poštuju socijalnu razdaljinu i nose zaštitne maske i rukavice.

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Mozel

01.05.2020 09:55

Jedna molba redakciji. Svaka cast izvjestavate i o koroni i sve. A bil mogla nekad pozitivna neka vjest o nekim naprimjer uspjesima pojedinaca ili grupa. Valjda ima neki tokar da se vratio iz njemacke kupio stroj i sad ovamo zivi. Neko organizovao seosko domacinstvo itd. Svaki dan ocim gledam stotine pozitivnih primjera. Ovako natpisi i testovi su takvi da je bezveze bilo sta radit svakako cemo za par dana svi propast a za sedmicu dve pomrijet. Malo podstaknite ljude da nest rade neko ce zasejat njivu, neko nabavit par koka, neko pocet kline pravit, neko nekakav zanat... Molim vas sve novinare. Puno mozete pomoc vjerujte. A toliko poslova ima koji nam fale i toliko nacina da se malo razdrmamo.

ODGOVORITE
Name

Ajax

01.05.2020 11:03

Svaka čast

Name

Test za sta?

01.05.2020 10:05

Gripa, rak, dijabetes ili na ovu izmisljotinu, koronu?

ODGOVORITE
Name

Poskok

01.05.2020 10:19

Samo ne znam za sta da im se da 1000km. Kad nikad manje u zivotu nisu imali posla, bolnice prazne, ako i odes za sta napadnu te, kao sta si dosao sad u ovoj neprilici, ostani kuci lijeci se. Pa mi nije jasno po kom osnovu su oni dobili za ono sto im je i profesija

ODGOVORITE
Name

DM

01.05.2020 11:23

Po osnovu kupovanja izbora od para koje su oteli od radnika!!!

Name

DORDO CRNIC KRUPA

01.05.2020 15:23

DODITE KOD MICE MICICA DASE VOZIMO BICIKLOM ONE UCI VOZIT .

ODGOVORITE