Izliječena porodilja od virusa korona

Iz KC Vojvodine danas je porodilja, koja je izlečena od korona virusa, otpušena sa novorođenčetom koje je došlo na svet 15. aprila, izjavila je direktorka KC Vojvodine Edita Stokić.

Srbija 19.04.2020 | 19:40
Izliječena porodilja od virusa korona

"Ona je rodila zdravo muško dete pre četiri dana, danas su otpušteni, majka je bila u dva navrata negativna na testovima kao i beba, tako da su mogli da napuste bolnicu", rekla je dr Stokić za Tv Pink.

Ona ističe da ipak mora postojati oprez i da se nastavi sa merama izolacije i zabrane kretanja koje je prepisala struka.

"Sada sa dobrim vestima pažnja ne sme da nam popusti", rekla je dr Stokić, dodajući da moramo da poštujemo preporuje epidemiološke službe.

Stokić ističe da se 150 pacijenata leči u Korona centru, i 191 u privremenoj bolnici na Sajmu, i navodi da se kod njih sedam, s obzirom na težinu stanja, zahteva primena mehaničke ventilacije.

Ona je rekla da je iz KC Vojvodine svakodnevno, u zavisnosti od stanja zdravlja, otpuštaju pacijenti, čija je analiza krvi pokazala da su negativni na Kovid-19 i oni, kako kaže, nastavljaju lečenje u svojim mestima boravka.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar