Bez vjernika u srpskim hramovima u Crnoj Gori

Mitropolija crnogorsko primorska služiće vaskršnju liturgiju bez prisustva vjernika u hramovima, u skladu sa preporukama medicinske struke.

Region 15.04.2020 | 11:33
Bez vjernika u srpskim hramovima u Crnoj Gori

Mitropolija je, kako prenosi Svetigora pres, pozvala vjernike u Crnoj Gori da na sam dan Vaskrsa poštuju preporuke i uputstva medicinske struke, kao i tokom posta.

Vaskršnje službe, koje će služiti mitropolit i sami sveštenici, uživo će biti prenošeni putem crkvenih medija, a Svetu tajnu pričešća biće obavljena po Vaskrsu, čim se za to ukaže prilika, navodi se u saopštenju.

"Pobjeda života nad smrću jeste suštinska, prva i posljednja, evanđelska poruka. I mi u nju vjerujemo. To je vjera naših predaka. U tom duhu i sa takvom vjerom i nadom stojimo i usred ovog iskušenja sa smrtonosnim zaraznim virusom. Sve što donosi smrt i razdvajanje je privremeno, život je vječan, a čovjek besmrtno biće", navodi se u saopštenju Mitropolije.

Od 13. marta Mitropolija, kako se podseća, ne organizuje crkvene skupove - litije, predavanja, časove horova ili vjeronauke..., a od 22. marta bogosluženja u hramovima obavlja bez neposrednog prisustva vjernika.

(Tanjug) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

!

15.04.2020 09:52

Bog ti dao zdravlja Đedo!

ODGOVORITE
Name

izraelac

15.04.2020 11:16

vjere su služile pretcima da se odbrane od zla. od bolesti, da život opstane. danas je znanje i spoznaja ispred vjere jer znanje čuva život. hogijena, medicina, zdrav život je osnova svega za budućnost. tradicija je tražila način za zdrav život al nije ga našla u potpunosti. zato se zove vjerovanje jer nije potpuna spoznaja. vjera treba da se razvija kao i običaji. jer da poštujemo sve iz prošlosti nebi bilo razvoja spoznaje. zato tradicija ne znači mnogo danas, ne više pd zabave i porodičnog okupljanja. čuvajte se i Bog će vas čuvati.

ODGOVORITE
Name

ТПУ

15.04.2020 12:30

Немаш појма о вјери, али док је човјек жив може се покајати и вјеровати. Мудрост свијета лудост је пред Господом, било је у историји много ученијих глава који су устајали против вјере и Бога али су безначајни и немоћни.

Name

borac

15.04.2020 11:40

Koja steta ko vjeruje u boga na livadi taj je vjernik a ne oni sto vise po crkvama.

ODGOVORITE