Evo kakvo se vrijeme očekuje u narednim danima

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra se očekuje pretežno oblačno i suvo vrijeme, uz najvišu dnevnu temeraturu vazduha do 26 stepeni Celzijusovih.

Republika Srpska 12.04.2020 | 15:47
Evo kakvo se vrijeme očekuje u narednim danima

Jutarnja temperatura vazduha od šest do 12, na planinama od dva stepena, dok će najviša dnevna biti od 18 do 23, na sjeveru ponegdje do 26, a u planinama od 12 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren vjetar, pretežno južnih smjerova, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Pad temerature očekuje se u utorak, 14. aprila, kada će ujutru biti oblačno u svim predjelima, sa malo kiše. 

Tokom dana preovladavaće oblačno uz uslove za slabu do umjerenu kišu na sjeveru i jugu, a u centralnim krajevima i višim predjelima moguć je slab snijeg. Krajem dana prestanak padavina i razvedravanje.

Jutarnja temperatura vazduha od dva do sedam, lokalno na jugu oko 11, na planinama od nula stepeni, a najviša dnevna od 10 do 15, u planinama od šest stepeni Celzijusovih.

Mali rast temperature vazduha slijedi u srijedu, 15. aprila, kada će biti i sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura od 12 do 17, lokalno i do 20 stepeni.

Slično se očekuje i u četvrtak, 16. aprila, kada će jedino ujutro negdje biti slabog mraza, a krajem dana očekuje se prolazno naoblačenje sa sjeverozapada. Najviša dnevna temperatura od 19 do 24, lokalno i do 27 stepeni.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas na zapadu i sjeverozapadu preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim krajevima pretežno vedro.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica četiri stepena, Kalinovik 16, Sokolac i Han Pijesak 17, Gacko i Mrakovica 18, Livno 19, Sarajevo, Bileća, Višegrad i Mrkonjić Grad 21, Bijeljina, Tuzla, Rudo, Bugojno, Foča, Neum i Šipovo 22, Ribnik i Trebinje 23, Doboj, Bihać i Srbac 24, Banjaluka i Novi Grad 25, Prijedor 26, a Mostar 27 stepeni Celzijusovi

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar