U Srbiji od sutra produženi policijski čas vikendom

Vlada Srbije saopštila je da, u okviru sprečavanja širenja virusa korona, sutra stupa na snagu izmijenjeno trajanje ograničenja kretanja za vikend prema kojem za sve građane važi potpuna zabrana kretanja od petka u 17.00 časova do ponedjeljka u 5.00 časova ujutru.

Srbija 09.04.2020 | 13:58
U Srbiji od sutra produženi policijski čas vikendom

Građani stariji od 65 godina mogu napustiti svoje domove u petak, od 4.00 do 7.00 časova ujutru, kako bi kupili namirnice u prodavnicama koje će raditi u tom periodu.

S obzirom na to da je zabrana kretanja produžena, građani svoje kućne ljubimce mogu izvesti i u subotu i u nedjelju od 8.00 do 10.00 časova ujutru, kao i svakoga dana između 23.00 i 1.00 čas poslije ponoći. 

Šetnja može trajati 20 minuta, na do 200 metara udaljenosti od mjesta prebivališta.

Iz Vlade naglašavaju da, bez obzira na zabranu kretanja, ukoliko građani osjete bilo kakve tegobe ili je potrebno da se jave u svoj dom zdravlja u slučaju sumnje na virus korona, nikako ne treba da odlažu odlazak.

U saopštenju je istaknuto da oni neće biti sankcionisani ukoliko zbog toga napuste svoj dom.

Vlada Srbije poručila je da će nastaviti da sa najvećom pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa virusom korona i prilagođava sve mjere, oslanjajući se isključivo na savjete stručnjaka.

– Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mjera bez izuzetka, kako bismo svi zajedno, što pre, iz ove bitke izašli kao pobjednici -poručeno je iz Vlade Srbije.

(Srna)

 

 

Komentari / 0

Ostavite komentar