Od korona virusa preminuo čuveni olimpijac i to nije sve

Italija nikako da se oporavi od šokova koje joj nanosi novi, SARS-CoV-2 tip korona virusa, a veliki udarac sada je pretrpeo i tamošnji sport.

Ostali sportovi 08.04.2020 | 16:48
Od korona virusa preminuo čuveni olimpijac i to nije sve

Kako je saopštio Olimpijski komitet Italije (CONI), u 56. godini od Covid-19, teške bolesti pluća koju pomenuti virus izaziva, preminuo je Donato Sabia, dvostruki olimpijski finalista u trkama na 800 metara.

On je preminuo u 56. godini, i to nakon što je, kako ističe CONI, bio nekoliko dana na intenzivnoj nezi u bolnici San Karlo u Potenci, u južnom italijanskom regionu Basilikata.

Sabia je bio peti na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 1984. godine, a sedmi u Seulu četiri godine kasnije. Bio je evropski dvoranski prvak, takođe na 800 metara, 1984.

Prema saopštenju CONI, on je prvi olimpijski finalista na svetu koji je umro od posledica novog virusa.

Italijanska atletska federacija (FIDAL) ga je opisala kao "nestvarno talentovanog sportistu ali, iznad svega, nežnu ličnost".

Ono što ovu tužnu priču čini još tužnijom je da je Sabijin otac takođe preminuo od Covid-19 nekoliko dana pre sina.

"Ovo je tragedija unutar tragedije", rekao je predsednik FIDAL-a Alfio Đomi, dodajući: "Donato je bio čovek koga niste mogli a da ne volite".

U Italiji je, do utorka, 7. aprila 2020, od izbijanja pandemije utvrđeno da je inficirano 135.586 osoba. Njih 24.392 se oporavilo u međuvremenu, ali je čak 17.127 obolelih preminulo, među njima i čuveni italijanski olimpijac.

(Blic)

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dali

08.04.2020 16:51

neko umre od necega drugog osim korona virusa trenutno?? Pa ovo je ludilo ! Niko ne umire vise od srca, raka, starosti, upale pluca u starosti nego samo korona??????? Ovdje debelo nesto ne stima!!!

ODGOVORITE