Još jedna žrtva od posledica virusa korona u Hrvatskoj

- Još jedno lice u Hrvatskoj preminulo je od posljedica virusa korona, rekla je danas direktor Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević.

Region 08.04.2020 | 15:15
Još jedna žrtva od posledica virusa korona u Hrvatskoj

"Riječ je o osobi vezanoj uz Кliničko-bolnički centar Split. Nema opuštanja. Nećemo se posjećivati, nego ćemo pokloniti zdravlje tako što ćemo se čuvati", istakla je Bujevićeva na konferenciji za novinare Nacionalnog štaba civilna zaštite u Zagrebu.

Prema njenim riječima, u protekla 24 časa potvrđeno je da je zaraženo još 61 lice čime je ukupan broj porastao na 1.343 osoba.

"Izliječeno je 179 lica, što je 12 više nego juče", navela je Bujevićeva.

U novozaražene je ubrojani i štićenici i radnici Doma za starije osobe u Splitu.

"Pet radnika i 49 štićenika Doma za starije osobe pokazuju simptome virusa korona i prebačeni su u bolnicu. Rezultati su stigli za njih 10 i oni su pozitivni, a preostale ćemo imati tokom dana. Dvije osobe dobijaju kiseonik, ali nisu na respiratoru. Ostalih 47 imaju blaže simptome. Imamo dva bolesnika starija od 90 godina", rekao je na konferenciji za novinare u Splitu ministar zdravlja Hrvatske Vili Beroš.

Prema njegovim riječima, nadležni razmišljaju o testiranju svih 134 radnika doma, a ne samo onih koji su bili na drugom spratu koji je postao žarište.

"Tražiću da odgovorni, ako se utvrde propusti, snose posljedice. Tvrdim da će onaj ko je napravio greške snositi sankcije. I to ćemo raditi vrlo ubrzano", poručio je Beroš.

(Srna) 

Komentari / 0

Ostavite komentar