Novi Pazar: Djeca se zarazila koronom preko domina

Tri slučaja zaraze korona virusom kod dece zabeležena su u Novom Pazaru, saopštio je danas Meho Mahmutović, direktor bolnice u tom gradu. Neka deca zarazila su se preko domina, igre koju su igrali sa osobom koja je došla iz inostranstva.

Srbija 06.04.2020 | 12:59
Novi Pazar: Djeca se zarazila koronom preko domina

Kako je rekao, u jednom slučaju, majka dvogodišnjeg deteta koje je zaraženo, negitavna je na koronu.

- Trenutno imamo 22 obolelih , pozitivnih, po onome što smo dobili od kolega, imamo veliki broj drugih kontakata, do kraja nedelje će se očekivati veliki broj pozitivnih i svi koji budu pozitivni moraće da budu na bolničkom lečenju - rekao je Mahmutović, prilikom čega je zahvalio predsedniku Aleksandru Vučiću za pomoć koju je doneo ovom gradu. 

- Ono što je počelo da se širi mrežama, a to je slanje na Sajam, a svi oni koji su tamo upućeni treba da budu srećni. Ti ljudi su možda dobrog stanja, ali su veliki rizik za sve ostale. Može za dva sata da dođe do pogoršanja. Te bolnice su napravljene kao centri gde borave lica koja nisu u tako teškom stanju. Oni su potencijalni bolesnici, ako je danas dobar, za dva, tri dana, može da se pogorša - rekao je Mahmutović.

Kako je istakao, u Novom Pazaru imaju situaciju da je majka negativna, a dete od dve godine pozitivno.

(Blic)

Komentari / 0

Ostavite komentar