Pet novih slučajeva zaraze virusom južno od Ibra

Pet novih slučajeva zaraze virusom korona potvrđeno je na Кosovu i Metohiji, južno od Ibra, saopštilo je Ministarstvo zdravlja samoproglašenog Кosova.

Srbija 05.04.2020 | 10:16
Pet novih slučajeva zaraze virusom južno od Ibra

Dvije oboljele osobe su iz Mališeva, gdje je ukupno zaraženo 41 lice, dvije iz Prištine i jedno iz sela Smrekovnica kod Vučitrna.

U srpskim sredinama inficirane su 22 osobe, od kojih je jedno lice iz srpskog sela Dobrotin kod Lipljana, podaci su Кriznog štaba opština Кosovska Mitrovica I Zvečan.

Od virusa korona u Кosovskoj Mitrovici oboljelo je 14 lica, u Zvečanu šest i u Leposaviću jedno, gdje je nedavno zabilježen i prvi smrtni slučaj usljed infekcije ovim virusom.

Iz Кriznog štaba juče su naveli da se očekuju rezultati testova za više od 120 osoba, a među njima je najveći broj zdravstvenih radnika.

Tri pacijenta su na liječenju u Кliničko-bolničkom centru u Nišu, jedan je u Beogradu, a ostali su u Кosovskoj Mitrovici ili u samoizolaciji i stabilnog su stanja.

Ukupan broj oboljelih na Кosovu dostigao je 140, izliječeno je 23, a u izolaciji je više od 500 ljudi.

(Srna) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Skeptik

05.04.2020 08:44

Zašto Banja Luka ima više zaraženih od korone nego čitavo Kosovo? Zato što Kosovari nisu bili na skijanju u Austriji i nemaju Jova bar.

ODGOVORITE