Sahranjen u "Mercedesu" za volanom, ispratilo ga celo selo uprkos koronavirusu! (FOTO)

Porodica preminulog Tshekedea Pitsoa mu je ispunila posljednju želju, a to je da bude ukopan u svom "mercedesu".

Zanimljivosti 02.04.2020 | 18:46
Sahranjen u "Mercedesu" za volanom, ispratilo ga celo selo uprkos koronavirusu! (FOTO)

Pitso (72) je odvezen do svog posljednjeg počivališta na stražnjoj strani prikolice, odjeven u svoje omiljeno bijelo odijelo s obje ruke pričvršćene na volan.

Zatim su grobari spustili "Mercedes E500" iz 1990-ih u grob.

Bivši biznismen i oženjeni otac šestero djece položen je na počinak službenom vjerskom ceremonijom na porodičnom groblju u Južnoj Africi.

Visokorangirani političar Ujedinjenog demokratskog pokreta (UDM) postao je tema razgovora nacije zbog bizarne sahrane, kojoj su mještani prisustvovali uprkos naredbama o izolaciji zbog pandemije koronavirusa.

- Moj je otac nekada bio bogati biznismen i imao je vozni park automobila "mercedes", ali je pred kraj života imao težak period i ostao je bez njih. Prije otprilike dvije godine kupio je sebi polovni "mercedes". Nije prošlo mnogo vremena dok se pokvario, ali on je ipak mnogo vremena provodio u njemu van kuće. Nije ga mogao voziti, ali tamo je bio sretan i proveo je veći dio svog vremena sjedeći za volanom i rekao je da, kada dođe vrijeme, da želi da ga ukopamo u njemu. Slušali smo ga i ispoštovali njegovu želju i nadamo se da je sretan – rekla je njegova kćerka Sefora Letswaka nakon sahrane u selu Jozana u Sterkspruitu.

Bivši vlasnik lanca supermarketa bio je cijenjeni lokalni šef, a seljani su odlučili ispratiti vođu u posljednjoj vožnji.

Pitso je preminuo prošle sedmice nakon što je izišao iz kuće kako bi se prošetao do svog automobila.

Izvor: Faktor.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar