Sindikat poručio vlastodršcima: Nemate pravo vršiti pritisak na radnike da pune Fond solidarnosti

- Rukovodioci organa uprave i javnih službi namaju pravo vršiti pritisak na radnike kako bi „bilo dobro“ da potpišu izjavu o dobrovoljnom odricanju od dijela plate za Fond solidarnosti. Posebno to pravo nemaju, moralno, sve dok se ne odreknu mnogobrojnih političkih privilegija koje uživaju nauštrb radnika i ostalih građana.

Republika Srpska 31.03.2020 | 12:56
Sindikat poručio vlastodršcima: Nemate pravo vršiti pritisak na radnike da pune Fond solidarnosti

Ovo je danas izneseni stav Sindikata uprave RS, kojima su, kako navode, brojni radnici javili sa pritužbom da su pod pritiskom da se putem ankete izjasne o odricanju dijela plate u korist novoformiranog Fonda.

-Vlada RS je usvojila zaključak uz preporuku da se izvrši anketa u okviru organa uprave i javnih službi i fondova da li su radnici raspoloženi da se na bazi dobrovoljnosti odreknu dijela plate.  Prema našim saznanjima, anketa se na terenu pretvara u “naredbodavnu izjavu” o dobrovoljnom odricanju dijela plate – naveli su iz ovog Sindikata.

Pritom su ih uputili da radnik sam, bez pritiska, odlučuje da li će i u kom iznosu solidarno učestvovati u finansiranju Fonda solidarnosti.

Sindikalci poručuju, svako ko bude naredbodavno i ucenjivački nastupao prema zaposlenima, biće predmet rada ovog Sindikata i neće proći bez suočavanja sa javnošću.

– Rukovodioci koji su danas počeli prikupljati izjave o dobrovoljnom odricanju dijela plate radnika, uz “prijeteće i naredbodavne opaske” da je bolje da radnici sami potpišu odricanje 10 odsto od neto plate zaposlenog, od sutra će se naći na “crnoj listi” Sindikata, kažu u ovoj organizacji.

Dodaju da će objavljivati njihova imena i stranku iz koje dolaze. Ovo se pogotovo odnosi na gradonačelnike i načelnike koje u oktobru čekaju izbori.

– Naučite da radnici nisu vaše vlasništvo i vaše igračke. Sve dok se ne odreknete svih političkih benefita nauštrb radnika, nemate moralno pravo da to tražite od radnika. Biće vas sramota izaći na ulicu  – poruka je predsjednika Sindikata uprave RS Bože Marića.

Takođe dodaju da nije vrijeme za politikanstvo i ucjene radnika, već za jedinstvo i solidarnost.

– Ovo što se pokušava, neće vam to tako proći – kažu u ovom strukovnom sindikatu radnika organa uprave i javnih službi.

(Mojabanjaluka.info)

Komentari / 116

Ostavite komentar
Name

Banja Luka

31.03.2020 11:05

Ko vrsi pritisak, sve je na dobrovoljno osnovi!!!!

ODGOVORITE
Name

Skeptik

31.03.2020 11:50

Pa šta misle stranački uhljebi, ko ih je zapislio u javnu službu!!?? Da li misle da su se zaposlili jer su bili pametni, obrazovani i sposobni? Zašto niste otišli raditi u realni sektor, tamo za razliku od vaše javne službe, dijele otkaze! Hoćete li i vi otkaze ili da se odreknete samo 10 % zarade? Hajte, odužite se svojim partijama i nemojte nas više uznemiravati sa vašim "problemima".

Name

Mika

31.03.2020 11:57

Pa sramota je uopste da se javljaju kancelarijski radnici koji godinama primaju visoke plate koje ne zasluzuju radom, i privatnim fakultetima. I sta je sad, tesko dato od plate 100 maraka, fali za soping, kladionicu ili konjak

Name

TORRO

31.03.2020 12:08

"BUDŽETLIJE" - RADNICI U UPRAVI I JAVNIM SLUŽBAMA SU U STRAHU... RAD U KUĆI I RAD OD KUĆE NAGOVJEŠTAVA CRNE SLUTNJE... IAKO IH JE MILE I SAM U STRAHU BRZOPLETO OBAVJESTIO DA NEMA SMANJIVANJA PLATA.... SADA SE POLAKO RAZMOTAVA ISTINA... I PREMIJER TRAŽI HARAČ ZA FOND SOLIDARNOSTI... ZA POČETAK KAO DOBROVLJNO, A POSLIJE MOŽE I SMANJENJE PLATA BUDŽETLIJA I DO 20%.... IAKO SU TU USKORO I LOKALNI UZBORI ... NE BIH NIKADA BIO VIŠKOVIĆ A MILE NI U NAJGOREM SNU - CRNA IM JE POLITIČKA BUDUĆNOST - MOGUĆE DA IH ODUVA OVA PANDEMIJA !!!

Name

dobrovoljac

31.03.2020 12:11

A ti reci neću.

Name

Anketa

31.03.2020 12:11

Ovo je bilo tako lako pretpostaviti,..stara dobra i vec oprobana "anketa",..zna se za koga radi,..ovcice u red za sisanje, i obavezno drzite odstojanje od 2 metra...jad i bijeda..

Name

Kafanska pjevačica

31.03.2020 12:12

Хахахахаха, гдје ти живиш!? Јеси у изолацији, ал не причај оно што не знаш!

Name

Ja

31.03.2020 12:36

Gospodine iz sindikata, saglasan sam stobom. A reci mi ti sta mislis na osnovu cega se JP isplacuju pune plate???!!

Name

Re

31.03.2020 12:41

Ovo je pokazatelj neodrzivosti sistema koji ustvari postoji zbog samog sebe a nema nikakvog efekta. Novac jedu razna predstavništva, ministarstva, direkcije itd. Narod nije ni svjestan da on to placa. Polovina tih institucija su nepotrebne čak sta vise one i nemaju funkciju zato sto postoje na nivou BiH kojea je relevantnoa u svjetu dok ove izmišljene u Srpskoj su na nivou udruženja. E tu odlaze milioni koje sad treba plaćati radnik. Otkriti sve nepotrebno i Srpska ce da ima stabilnost ovako ko zna

Name

Re BL

31.03.2020 12:41

Testiraj se na glupost..dva puta...ako je Kineski test..

Name

Dobojlija

31.03.2020 13:03

Dragi nasi stanovnici Reoublike Srpske da vam predstavimo jos jedan biser iz Doboja. Bozo Maric, borac za prava radnika, predsjednik sindikata uprave, inace vodi OKC u Doboju. Bas skoro se svi radnici GU Doboj uclanili u ovaj sindikat. A sve ovo je postigao "velikim radom" i poznantsvom sa Sanjom Vulic. Dakle, jos jedan u nizu nasih "bogova". Tako da znate da ce se on kao podguzna muva iz Doboja, sigurno boriti za prava, ali prava SNSD-a. Naravno i za radnike ako obecaju glas SNSD-u na izborima, fino covjek kaze.

Name

Doboj

31.03.2020 13:16

Evo ja radim u Gradskoj upravi u Doboju i clanovi smo tvog sindikata. Boris reko da se moramo uclaniti. E sad kome koga da prijavim? Tebi Borisa? Pa kako kad je on i tvoj sef. Joj Bozo crni Bozo. Bolje je cuti

Name

Zavoza za z.

31.03.2020 13:18

Dobrovoljno smo danas morali potpisali????

Name

Re Mika

31.03.2020 13:26

A zasto bi dali? I kome da daju? Dadni ti druze, lako je biti patriota preko tudjih ledja.

Name

Re

31.03.2020 13:50

4 miliona od Puteva prointeru za softver 300 hiljada od klinickog centra prointeru a nemaju stalaka za infuziju i de narode uplati nesposobnim uhljebima ama nedaj narode marke OSTAVKE DOLE VLADA I BURLE !!!!

Name

Re Banja Luka

31.03.2020 15:12

Ti ne mozes nista skontati jer si glup.Svakom ko ima mozga je odma bilo jasno da se radi o cistom reketiranju.Ako su dali insteukcije da se mora navesti prilikom uplate JMB onda je i ocekivana bila anketa.Tako da ko god radi u javnoj ustanovi bice provucen kroz filter da li je bio odan vlasti i placao ili ne.Od tog ce zavisiti njegova dalja buducnost egzistencije sa budzeta.Oni nista drugo i ne mogu jer nisu imali sa cim razmisljati ranije i predvidjeti ovakve situacije.Oni su navikli i samo to znaju,otimati i pljackati,nemaju robne rezerve,nemaju osnovni bolnicki materijal,uradili ukupno 1500 testova na milion stanovnika,nemaju maske...nista nemaju.Imaju kuce po Kipru,stanive po Moskvi,Monte Carlu,pare na racunu a traze od vas i dalje.Poslanici koji su vecina,kad ih sve skupis nebi dvije ovce na papiru sacuvali.Svi diplomirali u cetrdeset i nekim a di tada imali srednju 3 stepen koju su jedva zavrsili,licno ih znam bar trojicu.Takvi su vam glupi narode sudbini krojili do danas,sad od vas traze da finansirate njihov nerad i pljacku.Pa izvolite....sve za srpstvo !!!

Name

DEGOTHIA

31.03.2020 15:19

UŽASNA AKCIJA PODIVLJALIH KLEPTOMANA.... NA OSNOVU USTAVA VLADA NEMA NADLEŽNOSTI DA DONOSI FAMOZNI ZAKLJUČAK ZA FOND SOLIDARNOSTI... MOGLA JE DA DONESE PREPORUKU ILI UPUTI MOLBU GRAĐANIMA DA MOGU DOBROVOLJNO UPLATITI NOVAC U FOND SOLIDARNOSTI. ZARADA JE GARANTOVANA USTAVOM... DOPRINOSI I POREZI SU UTVRĐENI ZAKONOM.... KAKAV ZAKLJUČAK GLUPOG VIŠKOVIĆA I NJEGOVOG DRUŠTVA... TREBA POKRENUTI POSTUPAK OCJENE USTAVNOSTI TOG SKARADNOG ZAKLJUČKA !!!

Name

Zv

31.03.2020 11:08

Svaka ti Njegoseva, neka se odreknu svojih politicki benefita i onda da vidimo sta cinit. Odbornicki, poslanicki, upravni odbori, naszorni , vozila, dnevnica i sl

ODGOVORITE
Name

hercegovac

31.03.2020 11:40

Sindikat????????????????????? Ahahahhahhahahhahhhahahihihiiihihiihiihihhahahahhhahha........................

Name

Menager

31.03.2020 11:54

To je to od njega Necemo ga vise ni cuti ni vidjeti Mozda jos jednom da je poslao nekakav dopis tamo vamo A i dalje ide sve po starom

Name

Goran

31.03.2020 12:18

Iskreno ja i ljude u sindikatu zaposlene vidim kao parazite koji crpe moje pare. Šta je vaša funkcija u mom životu da ja vas plaćam? Čime bi vi meni mogli pomoći? Svi ste vi meni isti.

Name

Re kafanska pjevacice

31.03.2020 12:36

Izvini ali vjerovatno puno bolje upucen u to od tebe. Tako da bio u izolaciji ili ne ti pojma nemas. Juce sam licno potpisao da dajem odredjene sredstva u taj fond, ima ih koji jesu ima i koji nisu.

Name

Re Goran

31.03.2020 12:50

Pa što ne istupiš iz sindikata, ako ti on crpi pare? U sindikat je lako ući, procedura smiješna, samo da ti uzimaju neki procenat od plate koji nikad nećeš vidjeti nigdje, a kad tražiš da izadješ iz sindikata procedura kao da iz CIA izlaziš. Ali ipak možeš ga napustiti, ako već smatraš da ti uzimaju pare. I ja to smatram, zato i nisam u sindikatu.

Name

Re

31.03.2020 13:53

Ko raspisuje tendere za Prointer u doba vanrednog stanja? Fujjj

Name

Punpadzija

31.03.2020 11:08

Nek se Mile i ostala svita odreknu svega tri mjeseca pa cemo mi 10% mislim da je skromno to sa njihove strane...

ODGOVORITE
Name

Moze da se odrekne dozivotno

31.03.2020 14:35

Ali samo ne imuniteta.

Name

Kritičar

31.03.2020 11:09

Hoće Mile da ga radnici "dobrovoljno" pomognu. Treba svima koji su članovi SNSDa vladajuće koalicije odbiti 50% od plate, neka pomognu svoga "Velikog vodju"

ODGOVORITE
Name

Re

31.03.2020 11:44

Treba njima po tri cijele plate uzeti Kad toliko vole Burleta nek mu daju

Name

Re Kritičar

31.03.2020 11:46

Treba Dodiku oduzeti sve što je pokrao od ovog naroda i bilo bi i više nego dovoljno da se prebrodi ova kriza i ojača država

Name

RE

31.03.2020 11:47

Klasika vlasti, kad fali para uzmi od naroda. DOKLE VISE

Name

U pravu si

31.03.2020 11:54

Treba uzeti od radnika ali samo koji su članovi SNSDa.

Name

re

31.03.2020 12:14

Kako mislis to postici? Ko ce im to odbiti? Sami sebi da narede? Pitam se dali si svjestan sta pises,...

Name

Kritičar

31.03.2020 12:57

Svjestan sam šta pišem i znam da je to neizvedivo samo bi bilo realno da to urade. Ako volite Mileta i pomozite svom čovjeku.

Name

kiza

31.03.2020 13:37

Baja ti lepo stavi svoju pa milijardicu evrica u fond pa cu i ja svojih 10% plate.

Name

Poštar

31.03.2020 11:11

Neka im čača puni fond solidarnosti...............

ODGOVORITE
Name

MILIJARDE

31.03.2020 12:18

Da imam 100 MILIJARDI, feninga jednog nebi dao. Narod RS uopste ne zalim, sami smo birali svoju propast, bolju vlast ne zasluzujemo.

Name

Alan Ford

31.03.2020 11:12

Božo Marić...sta reci izašao iz dupeta Uroša Gostića, a sad se ušuškao u Obrenovo. Jadna majko jadnijeh.svatova, ko zastupa radnike.

ODGOVORITE
Name

Sanja Vulic

31.03.2020 13:12

Ko mi pipne Bozu, tuzicu ga svom bogu.

Name

Rale

31.03.2020 11:14

Tako pogledajte malo na sirotinju,ali molimo nemojte da bude jos jedna obmana, za umirenje radnika.

ODGOVORITE
Name

re.Rale

31.03.2020 12:22

Ta sirotinja o kojoj pricas je vjerni glasac SNSD i Velikog Baje predsjednika. Obicna ljigava i za jeftine pare potkupljiva bagra. Smece od naroda. Te krezube spodobe ne treba zaliti, svi oni su doprinijeli totalnoj propasti RS.

Name

Боро

31.03.2020 11:15

Мислио сам да се одрекнем 10% ,али кад сам видио ову уплату за Проинтер, сад нећу дати ни фенинга.. Ми смо једина држава која тражи паре од народа а не обрнуто. Ако смо за солидарнос нека се политичари одрекну свих бенифиција и сви идемо на минималац од 525 без обзира на функцију,

ODGOVORITE
Name

ja pa ja

31.03.2020 11:42

Slazem se sa predlogom Boro svi na minimalac godinu dana 520,00 KM .

Name

re.Boro

31.03.2020 12:23

Odreci ces se Boro, jos ces pitati treba li jos,...

Name

Stop korona virusu ?

31.03.2020 11:17

Navika je cudna pojava kod pojedinaca koji su naucili da kapa svaki dan i sada traze da im se dobrovljno guraju pare u jastuk.

ODGOVORITE
Name

Kancelarijski

31.03.2020 11:17

Ajd da vidim ijednog koji nece potpisati. Vama u drzavnoj upravi je samo bitno da nista ne radite a da plata dolazi. Da se zelite razvijati licno otisli bi nesto drugo raditi, a ne samo ispijati kafe, tracati, jesti bureke i gledati ko koga drma na poslu

ODGOVORITE
Name

Re

31.03.2020 11:45

Jes' da smiju?

Name

Vv

31.03.2020 14:03

Neću ja potpisati.

Name

Da li moguce

31.03.2020 11:19

Da je proradila svijest i savjest kod sindikata i radnika, za njhovo dobro?!

ODGOVORITE
Name

Hare

31.03.2020 11:20

Klasično prosjačenje

ODGOVORITE
Name

Zoran

31.03.2020 11:21

Eto nek im Putevi prebace nešto love, a dio nek prikupe sami da npr. prodaju nešto od svojih nekretnina ili luksuznih vozila. A moze i Prointer da donira. I problem rijesen.

ODGOVORITE
Name

Profesor

31.03.2020 11:25

Bravo Mile, samo deri sirotinju! Ostalo je još nešto malo što sekta nije isisala. Kad isišete i krv od ove sirotinje onda napokon možete sa svojim najužim članovima porodice napustiti BiH i uživati u milijardama koje ste pokrali. Živio Mile! Živjela crvena sekta!

ODGOVORITE
Name

Cinjenica

31.03.2020 11:29

Da li je ovo promjena u ponasanju Sindikata, da ne kazem izdaja, onih koje su do juce stitili ili je samo uigrana taktika Alibabe i 40 razbojnika?! Znace se vrlo brzo, mozda su Sindikalci shvatili da brod tone, lagano, a mozda je neka igranka u svom ovom cirkusu, gdje su ovce i dalje mirne, nema vise ni beeee

ODGOVORITE
Name

Gagi

31.03.2020 11:30

Pa davali ste im glasove,dizali u nebesa,mlade zene i sebe da bi dosli na pozicije,a sad je vreme da dijelite plate s njima.I uopste mi vas nije zao.Da vam hoce da uzmu sve plate do nove godine.

ODGOVORITE
Name

Crni

31.03.2020 11:30

Neka Majkicka da oni 30'000hiljada sad je ne cujemo

ODGOVORITE
Name

Mile

31.03.2020 11:45

Naka baba da samo četvrtinu. Hoće, malo sutra. Njoj treba najviše, netrebalo joj.

Name

Dr.

31.03.2020 14:00

Trebace joj za stent ubrzo.

Name

Posmatrač

31.03.2020 11:31

Treba vam uzeti sve, većina vas su članovi ovog mafijaškog režima koji nemilosrdno uništava ovo društvo. Ćutali ste, mislili ste samo neka je meni samo dobro, šta me briga šta rade, šta me briga za druge. Sad je mečka zakucala i na vaša vrata, a mislili ste da neće. Naravno sad mafija traži da se žrtvujete, mislite da će te se izvući, malo sutra. Najgore je što uskoro nećete imati ništa, što ste većina vas zaslužili.

ODGOVORITE
Name

Mile

31.03.2020 11:37

Treba uzeti 50% od plate radnicima,oni su izabrali i podržavaju takvu vlast!

ODGOVORITE
Name

tito

31.03.2020 11:39

Samo Zakon o prijeklu imovine, dodicima, škrbama, špirama, ministrima i direktorima svim u javnim i drž. organima, proinerima od 92. g.

ODGOVORITE
Name

Td

31.03.2020 13:33

A špike nigdje za lijeka da nije u izolaciji.

Name

banja luka

31.03.2020 11:42

sramota od drzave..ustvari ovo i nije drzava, ovo je feud trenutno

ODGOVORITE
Name

E hit

31.03.2020 12:15

Neka i ono osjete drzavne jasle neka idu na minimalac i oni da vide kako taj zivot izgleda...

Name

Kafanska pjevačica

31.03.2020 12:16

Кад преписује од Вучића. нек фино препише!! Вучић даје по 100 Е свима ,а Миле узима од свију...

Name

Bn

31.03.2020 11:43

Živio Mile, samo gazi.

ODGOVORITE
Name

dragon

31.03.2020 11:46

Treba uvesti svim clanovima sekte da se odricu dobrovoljno dijela plate.

ODGOVORITE
Name

Dušan

31.03.2020 11:53

Šta je sa fondom za elementarne nepogode koji je uveden 2014 i koji pune radnici odbijajuči od plate 0.25 %...Gdje su pare.????

ODGOVORITE
Name

miloš

31.03.2020 11:56

Ovdje je jedino rješenje svi na minimalac 520 km..6 mjeseci.Ostatak uložiti u privredu...pomoč malim firmama......

ODGOVORITE
Name

Kafanska pjevačica

31.03.2020 12:27

Dobra ideja, ali s ovakom vlasti nema ništa od toga...i pomoć će dobiti "krupni" privrednici, koji leže na milionima, a ne mali koji imaju nekoliko radnika i zavise od svakodnevne zarade...

Name

Re

31.03.2020 20:23

Apsurd je da neko ko ima platu do 1000 KM, daje jednom broju privrednika koji imaju vile, bazene, dzipove, stednju... Neka malo zagrabe od imovine i namire stetu koju su pretrpili.

Name

Mićo

01.04.2020 16:36

Miloše, a kome ćeš povjeriti sve te silne pare kone bi uložio u privredu. Ako se zove fond solidarnosti, onda mora biti transparentan. Ovako ulažem, a pojma nemam u šta.

Name

Xl

31.03.2020 11:58

De,ljudi vi koji radite,morate pomoci onima koji su vas zaposlili. Vi se hvalite kako je sve ovde bajno. Cak Sanja kaze da je Boga nasla u svom sefu.

ODGOVORITE
Name

Neka

31.03.2020 11:59

I treba banda da vam oduzme , ne 10% , nego komplet plate do kraja godine , jer vi ih i održavate sve ove godine u životu i saučesnici ste u uništavanju svega i svačega . Zakucala maca na vratanca i vama , a mislili ste da nikada neće , pa nemoguće je da živite vječnost na račun ovo malo bijede što zarađuje . Izgleda da se budite iz zimskog sna , koji je trajao dosta duže .

ODGOVORITE
Name

?

31.03.2020 12:03

Nesto sute oni koji najvise imaju, odnosno koji su najvise pohapali sve ove godine. Vratite lopovi svi bar 30% od ukradenog i eto nam svima para i pomoci. Sakrili se lopovi ,broje ukradeno i mole se Bogu da ih virus ne napadne.

ODGOVORITE
Name

Rajko

31.03.2020 12:05

Sta je sa odgodom kredita za narod. Vazno je da se vama da, samo daj, ne zna se sto, korona vam je izgovor za vas nerad i kradju svega narodnog.

ODGOVORITE
Name

Bijeljina

31.03.2020 12:05

Pa kako ih nije vise sramota dokle vise .... narode prijatelji ljudi zasto vise cutite zasto daj mi reci zasto vise trpimo ovo pa kupice nam po kucamo ako budemo cutali ... zasto smo se borili da cutimo dok nas pljackaju zasta sam ja ostavio i vi svoju mladost na ratistu da sada cutim ....

ODGOVORITE
Name

Vlado

31.03.2020 12:08

Pa sto neka pune svakako ne zaradi platu njih 85%na budzetu

ODGOVORITE
Name

jojan

31.03.2020 12:12

Najvaznije je da ne mozemo dublje propadati.

ODGOVORITE
Name

Laki

31.03.2020 12:13

Kad prodate vozila, avione, helikoptere, vile, stanove. Kad uzmete od integrala, prointera i svih tajkunskih firmi 20 posto i kad se svi u vladi, skupštini odreknu jedne plate, evo i ja ću dati 10 posto svoje plate i invalidnine.... Ali samo kad se iscrpe sve mogućnosti a verujte da ih ima puno...

ODGOVORITE
Name

Nešo

31.03.2020 12:24

E moj Laki, nema od toga ništa. Ko se bogatio u ratu, bogati se i sada. Sirotinja je u ratu najviše ispaštala, sada ispašta u miru.

Name

Pale

31.03.2020 12:18

Dodo kupuje helikopter a narod da puni fond solidarnosti. Koja ludnica.

ODGOVORITE
Name

savjetnik

31.03.2020 12:24

Anketu provedite medju nezaposlenima - svi ce pristati

ODGOVORITE
Name

Soko

31.03.2020 12:30

Tenderi naprijed korona stoj!!!!

ODGOVORITE
Name

Lana

31.03.2020 12:35

Neka vrate šta su uzeli iz fondova i rezervi i svima će biti dobro.

ODGOVORITE
Name

Borac R SRPSKE

31.03.2020 12:36

Koji crni fond mi da uplacujemo a oni da kradu. Svasta.

ODGOVORITE
Name

Anja

31.03.2020 12:44

Lijep je posao sklopio "guzonjn sin", pa neka uplati u taj Fond. Mene ne treba tjerati. Pomoći ću nekome kome zaista treba i koga poznajem. U Dodikove fondove ne vjerujem.

ODGOVORITE
Name

Lea

31.03.2020 12:50

Od mene nema ni pfeninga. Eno im Prointer, pun je para.........

ODGOVORITE
Name

Dragan

31.03.2020 12:53

Ja sam nezaposlen i meni uzmite 100%

ODGOVORITE
Name

Vlad Tepeš

31.03.2020 13:00

Znate li onu botovsku: " Nemojte sada o politici, samo da preživimo ovo, da Prointer izvuče novac iz UKC, pa ćemo poslije kritikovati, a sad marš u kuće 20 je sati, sada će helikopter" Buahahaha

ODGOVORITE
Name

Vlad Tepeš

31.03.2020 13:01

Jbg. Znali su da učestvuju u sječenju grane na kojoj sjede. Grana sada pukla.

ODGOVORITE
Name

TEŠKO NAMA

31.03.2020 13:02

Ovo je dno dna! Da čovjek ne povjeruje. Pa da građani i od onako bijednih primanja daju u fond solidarnosti a oni se bahate na sve strane.

ODGOVORITE
Name

Tante za tante

31.03.2020 13:15

Vrati koko sto si pozobala.

ODGOVORITE
Name

Brawo

31.03.2020 13:20

Božo Maricu. Ziva istina radnicima uzimaju 5-10% kako kome . Treba se solidarisati i pomoci ali ljudi moji gdje je budzetska rezerva? Gdje su basnoslovna primanja stranackih uhljeba i rukovodilaca prije svega ?! Spali smo na samo dno .

ODGOVORITE
Name

Lija

31.03.2020 13:25

Ajde da se prisjetimo 2014 godine i onih poplava. Pitam vas, ko se iz sindikata protivio umanjenu plata zaposlenima u institucijama bih i entitetima. Niko. Sredsta solidarnosti su se i tada odbijala svakom zaposlenom i to nekoliko mjeseci. Uživate u privilegiji da imate sigurno plaćen i lak posao, topli obrok, prevoz, regres, naknadu za ovo i ono, i prema tome pssssst.

ODGOVORITE
Name

Re

31.03.2020 13:53

Nedajte narode marke nesposobnim kleptomanima

Name

Za banja luku

31.03.2020 13:28

Gospodo, nisu svi stranacki zsposleni, ima mnogo ljudi u kreditima, gde svaka marka znaci kilo hljeba ili litar mleka, a onda im uzme neko jos 50-100 km od plate. Od cega zivjet, svi cemo u kuci imati 5 namjernica ko u ratu 90tih

ODGOVORITE
Name

Smislov

31.03.2020 13:28

Nije trebalo biti Nostradamus i to predvidjeti. Čemu će budžet predsjednice od 10,5 miliona, koji je veći od budžeta predsjednika svih okolnih država. Dali bi svi kada bi vidjeli Škode umjesto Audija. Vozni park naše vlasti je brojniji od svih skandinavskih zemalja i Njemačke zajedno. Oni ne misle popuštati ni milimetar i svom luksuzu. Tipično autokratski, što je zemlja bjednija, njihov luksuz je veći.

ODGOVORITE
Name

Za banja luku

31.03.2020 13:30

Oduzmite tajkunima imovinu i auta koja su stekli casnim i postenim radom

ODGOVORITE
Name

Za banja luku

31.03.2020 13:34

U Srbiji medicinarima ce biti veca placa 10% a Vucic majavio i vojsci i policiji. Gospodine Maricu vi i slicni izborite se za isto i lako cemo za ostale

ODGOVORITE
Name

NAGOVORITE BANKE

31.03.2020 13:35

Od nas se traži da damo 3, 10 % a banke i komunalne firme NIŠTA nisu uradile da pomognu građanima u nevolji. Ja sam platio sve rate u banci, niko se nije ni trznuo da me pita možeš li ili imate mogućnost da odložite ratu. USKLADITE ODNOS BANAKA PREMA NAMA, PA ĆEMO I MI NEŠTO DATI. Niko nas ne pita ništa, samo plati

ODGOVORITE
Name

PRAVDA

31.03.2020 13:36

BANDO NECETE MARKE DOBITI SRAMOTE OSTAVKE PODNESITE DZUKELE DAJETE PROINTERU PARE ZA IZMISLJENE SOFTVERE IDIOTI NEPISMENI.

ODGOVORITE
Name

Gari Gari

31.03.2020 13:36

Gari Gari cupavi sta se sad bunis,ti si glasao za Dodika,tvoj je On covjek,tvoja partija...

ODGOVORITE
Name

Realni sektor

31.03.2020 13:38

Dajte im otkaze i zaposlite ove sto su ostali bez posla u realnom sektoru. Sramota je prvo sto Dodik kaze da im nece smanjivati plate, pa 99 % su neradnici i kleptomani po institucijama i javnim preduzecima. I ko bi to sada njima trebao obezbijediti plate, koliko mi je poznato da su oni vec unistili preduzeca u kojima rade. A ovi sto sjede po opstinama i ministarstvima je suvisno i komentarisati koje su to stetocine po drustvo i drzavu.

ODGOVORITE
Name

kiza

31.03.2020 13:39

Rece baja iz izolacije 10%. Zamislite koliko bi rekao da nije u "izolaciji". Jedina sreca za nas je sto su ga svi u svetu izolovali, jos koji dan ucinice to i AV

ODGOVORITE
Name

Žuta

31.03.2020 13:46

Hoće sad pare u fond solidarnosti,a i dan danas nam od plate odbijaju za poplave iz 2014 godine.Jbg uzmite nam svu platu pa nek nam djeca skapavaju od gladi.Strašno.Opet neko puni svoje džepove.Muka mi je od svega ovoga

ODGOVORITE
Name

U ime koga

31.03.2020 13:52

Tako je dosta više.

ODGOVORITE
Name

Pitam se

31.03.2020 13:57

Fond solidarnosti ili sadaka fond???

ODGOVORITE
Name

Fond

31.03.2020 14:34

Pljacke.

Name

Niko

31.03.2020 14:39

Neka printer uplati pare koliko obrce lopov do lopova

Name

Ajwde

31.03.2020 14:36

Uhljebi, 13 platu donirajte sram vas bilo.

ODGOVORITE
Name

Zv

31.03.2020 14:56

Zasto gospoda ne proda automobile, avione, helikoptere? Zasto se oni sa dvije i vise plata ne odreknu dijela primanja? Svuda u svjetu drzave pomazu gradjane a BiH im uzima i ono malo sto imaju. Nemaju osnovna sredstva za rad u bolnicama a planiraju gradnju novih i pricaju o milionskim projektima. Ima li tu zdravog razuma? Nema, samo pohlepa i lopovluk. Sagradis bolnicu u Zvorniku, svi se debeli ugrade a onda kroz zaposljavanje osuguras i glasove na izborima. To je ta logika, mozda narod i ne zasluzuje bolje vodje!!!

ODGOVORITE
Name

info

31.03.2020 16:16

Zato što su uplatili radno mjesto a pošto nije dovoljno moraju još

Name

Zv to info

31.03.2020 17:50

Djelimicno se slazem sa tobom. Ima tu jos uvjek starih, degradiranih kadrova koji ionako jedva sastavljaju kraj sa krajem jer nisu podobni za ovaj rezim. Pisem iz ugla takvih!

Name

TEŠKO NAMA

31.03.2020 16:51

Ja vam nemam odkud dati zato što je svaka marka već unaprijed isplanirana i to samo u najpotrebnije stvari. Nikom nisam dužan ni marke i od nikoga nisam tražio pomoć niti mi je ko pomogao. Al da mi otimate to je prevršilo svaku mjeru.

ODGOVORITE
Name

cups

31.03.2020 19:57

Porucite to vladi da ne uzimaju od prosvjete. Naravno da je pritisak. Otkako je postala RS nikad nije nista bilo dobrovoljno.

ODGOVORITE
Name

profesor

31.03.2020 20:30

Ne dam ni marku, bagro jedna lopovska!!! Neka vam Prointer plati!

ODGOVORITE
Name

neso bl

31.03.2020 21:34

Danas je sve pritisak i kad poslodavac dostavi na uvid radnicima dokument o dobrovoljnom pristanku na odbitak od plate tih 5 -10 %,koju ce radnici u javnom sektoru dobiti,za razliku od mnogih drugih,koji nece,i to samo predocavanje ce nasi radnici reci da je pritisak,ali nije pritisak odvajati za ovog sumskog medjeda!!!

ODGOVORITE