Virus korona u domu za stare, 6 osoba i direktorka zaraženo

U privatnom domu "Doživeti stotu” u Zemunu je 19 korisnika o kojima je do juče brinuo samo jedan volonter, jer je kompletno osoblje u samoizolaciji, a šest korisnika i direktorka zbog korona virusa prebačeni su u bolnicu, prenosi Politika u onlajn izdanju.

Srbija 30.03.2020 | 22:57
Virus korona u domu za stare, 6 osoba i direktorka zaraženo

Kako je navedeno, kod šest korisnika Doma, direktorke ove ustanove socijalne zaštite i jedne medicinske sestre potvrđen je virus korona, ali ovaj objekat u Šilerovoj ulici i dalje radi i u njemu se trenutno nalazi 19 korisnika.

O njima je prethodnih dana danonoćno brinuo samo jedan muškarac, koji inače nije medicinski radnik, već volonter, i to zato što su svi ostali zaposleni u samoizolaciji.

Taj čovjek ranije nije bio u kontaktu ni sa kim iz ustanove, pa je zato i angažovan kao pomoć, potvrdila je Tanja Mitrović, glavna medicinska sestra doma “Doživeti stout”, koja je i sama od 25. marta u samoizolaciji.

"Naš volonter je na ivici snage, on je tamo faktički živeo dan i noć, pomagao korisnicima. Zbog toga smo i poslali molbu Ministarstvu za rad, sa pitanjem da li mogu da nam nađu neki stručni kadar dok ne izađemo iz samoizolacije. Pomoć je konačno stigla, pa odsad u domu radi i mlada medicinska sestra", rekla je Mitrovićeva.

Ona je podsjetila da je virus korona najprije konstatovan kod direktorke doma, koja je od 21. marta na Infektivnoj klinici u Beogradu.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

neznam

31.03.2020 04:50

Ko je lansirao ovu koronu ali ima ona mnoge prednosti pocisti ce iole planetu od stari (i ja sam)bolesni CO2 i drugi otrova trebala bi malo cesce.

ODGOVORITE