Raste broj zaraženih virusom korona na jugu Srbije

U Kliničkom centru Niš hospitalizovana su 33 pacijenta sa potvrđenim prisustvom korona virusa, a njih 13 je u jako teškom opštem stanju i priključeni su na aparate za veštačku ventilaciju, saopštila je danas ta zdravstvena ustanova.

Srbija 30.03.2020 | 10:37
Raste broj zaraženih virusom korona na jugu Srbije

Navodi se da su pacijenti pod 24-časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija.

"Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor", navodi se u saopštenju.

Kako agencija Beta nezvanično saznaje, za sada još nije počeo prijem pacijenata u privremenu bolnicu u sportskom centru "Čair", ali se to može očekivati vrlo brzo pošto su pripreme za zbrinjavanje lakše obolelih pacijenata u završnoj fazi i odredjeni su lekari Kliničkog centra koji će dežurati u tom objektu.

Zaključno sa jučerašnjim danom na kućnom lečenju u Nišu nalaze se 32 pacijenta sa korona virusom.

Po poslednjim podacima Ministarstva zdravlja, od ukupno 741 potvrđenog slučaja obolelog od korona virusa u Srbiji, 115 je sa juga zemlje, što je za 11 više u odnosu na dan ranije.

Najviše obolelih je u Nišu 59, sledi Vranje sa 16 obolelih, Leskovac sa devet, Pirot sa sedam i Prokuplje sa tri obolela.

Po dvoje zaraženih je u Kuršumliji, Beloj Palanci, Vladičinom Hanu i Svrljigu, dok je po jedan slučaj zabeležen u Gadžinom Hanu, Dimitrovgradu i Aleksincu.

(Beta) 

Komentari / 0

Ostavite komentar