Nova žrtva virusa korona, preminuo pacijent iz Kikinde

Pokrajinski sekraterijat za zdravstvo potvrdio je danas da je na Klinici KCV preminuo 62-godišnji pacijent iz Kikinde, uprkos intenzivnoj borbi lekara i drugog medicinskog osoblja

Srbija 29.03.2020 | 11:32
Nova žrtva virusa korona, preminuo pacijent iz Kikinde

Uprkos intenzivnoj borbi lekara i drugog medicinskog osoblja, na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine (KCV) preminuo je 62-ogodišnji pacijent iz Kikinde inficiran korona virusom, saopštio je danas Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo.

To je treći pacijent koji je u KCV preminuo od virusa korona.

Kako se dodaje u saopštenju, u poslednja 24 sata u AP Vojvodini testirano je 49 osoba na prisustvo virusa korona, a bolest je potvrđena kod njih 15.

Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine trenutno se leči 35 obolelih pacijenta pozitivnih na virus korona. Četvoro pacijenata nalazi se na respiratoru.

Na teritoriji Vojvodine trenutno se prati više od 6.000 kontakata od ukupnog broja obolelih pacijenta.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković upozorio je da svi građani moraju da se ponašaju kao da imaju virus korona.

- Sve rigorizne mere koje sporovdimo u ovoj epidemiološkoj situaciji u skladu su za zakonskim normama. Protiv zaraznih bolesti mora se boriti društvo u celini. Mere koje imamo daju rezultate, ali i dalje imamo građane koji se ponašaju nedgovorno. Još uvek nismo svesni kakav nam problem preti. Najvažniji naš interes je da zaštitimo naše građane i sačuvamo živote – rekao je danas Gojković.

On je dodao da, ukoliko dođe do masovnijeg priliva pacijenata, pripremljena je u Novom Sadu privremena bolnica na Sajmu, kapaciteta 1.000 kreveta, za pacijente koji imaju lakšu kliničku sliku i koji ne zahtevaju intenzivniji tretman.

Gojković je napomenuo da je stanje u Kikindi u ovom trenutku pod kontrolom.

(Novosti)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Драган

29.03.2020 10:01

Како подјеба културно "Ја се њима дивим како могу плате исплаћивати",ха,ха а траже љекове,сталке за инфузију,брашно све..Недај ништа нек поцркају ови на буџету што гласају за Власт..

ODGOVORITE