Komadant Mornarice Crne Gore prekršio samoizolaciju

Uprava policije Crne Gore podnijela je krivičnu prijavu protiv komandant Mornarice Vojske Crne Gore čiji su inicijali V.T. /46/ iz Bara, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, saopšteno je iz crnogorske policije.

Region 25.03.2020 | 08:39
Komadant Mornarice Crne Gore prekršio samoizolaciju

U saopštenju se navodi da je V.T. prekšio privremenu mjeru samoizolacije koja mu je određena rješenjem Uprave za inspekcijske poslove i on je u saradnji sa sanitarnim inspektorom sproveden u karantin.

- Policija je došla do saznanja da je V.T napustio adresu predviđenu za kućnu samoizolaciju i u odnosu na to preduzela aktivnosti. Nakon utvrđenih činjenica lice je procesuirano - navedeno je u saopštenju.

Iz Ministarstva odbrane je saopšteno da zajedno sa Generalštabom Vojske Crne Gore podržavaju rad nadležnih organa koji postupaju u skladu sa mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

- U situaciji smo kada je nužno da svi, bez izuzetka, poštujemo preporuke i pridržavamo se naredbi Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti. U tom smislu, pozdravljamo postupanje prema komandantu Mornarice Vesku Tomanoviću, protiv koga je podnijeta krivična prijava, zbog kršenja privremene mjere, kućne samoizolacije - rekli su iz Ministarstva odbrane.

Istakli su da je Vojska Crne Gore u službi građana i da će tako biti i ubuduće, kako bi se zajedno izborili sa ovim ozbiljnim problemom.

Pripadnici crnogorske Uprave policije blokirali su sinoć nakon 22.00 časa ulaz u Opštinu Tuzi.

Blokada je postavljena prije mosta na Cijevni i službenici policije ne puštaju nikog da se kreće ka gradu.

Ova mjera uslijedila je nakon što je saopšteno da je 15 slučajeva virusa korona otkriveno u Tuzima.

Tuzi je opština u Crnoj Gori sa većinskim albanskim stanovništvom, na granici sa Albanijom, 15 kilometara udaljena od Podgorice.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

klokan

25.03.2020 08:33

za njega to nevazi onje milov komadant on komanduje virus samo na raju ne vladu

ODGOVORITE
Name

Srbac

25.03.2020 08:42

Pa i Dodik je prekršio samoizolaciju ali mu to nikog od nedležnih ne smije reći. Trta....