Najavljene niske temperature, moguć slab snijeg

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) danas će biti hladno i uglavnom suvo vrijeme, osim u centralnim i zapadnim predjelima gdje je mjestimično moguć slab snijeg, uz najvišu temperaturu do pet, na jugu sedam stepeni Celzijusovih.

Bosna i Hercegovina 23.03.2020 | 08:35
Najavljene niske temperature, moguć slab snijeg

Tokom dana biće promjenljivo do pretežno oblačno u većini predjela, na jugu sunčano, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Kasnije poslije podne i uveče očekuje se jače naoblačenje sa sjevera i sjeveroistoka sa snijegom na sjeveru, a u noći na utorak i u centralnom pojasu kada će doći do formiranja snježnog pokrivača.

Duvaće umjeren vjetar sjevernog smjera, povremeno sa jakim udarima, a u Hercegovini bura, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od jedan do pet, na jugu do sedam, a u planinama od minus tri stepena Celzijusova.

Temperatura izmjerena jutros u 7 časova: Bjelašnica minus 13 stepeni Celzijusovih, Han Pijesak minus osam, Mrakovica i Kalinovik minus šest, Sokolac minus pet, Mrkonjić Grad minus četiri, Šipovo Gacko minus tri, Sarajevo, Zenica, Tuzla, Nevesinje, Srebrenica i Bijeljina minus dva, Banjaluka, Prijedor, Novi Grad, Ribnik i Rudo minus jedan, Doboj i Višegrad nula, Srbac jedan, Bileća tri i Trebinje četiri, Mostar pet i Neum šest stepeni Celzijusovih.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Voxpopuli

23.03.2020 09:32

Mraz i snijeg prirodna dezinfekcija.

ODGOVORITE