Dačić: Srpski diplomata u Ženevi zaražen koronom

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže za RTS da je srpski diplomata koji radi pri misiji UN u Ženevi zaražen koronavirusom. Ističe da spoljna politika sada gotovo da ne postoji, kao i da se ona svodi na borbu protiv korona virusa.

Srbija 21.03.2020 | 08:32
Dačić: Srpski diplomata u Ženevi zaražen koronom

Ivica Dačić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je naveo da bi srpski diplomata koji radi u misiji u UN u Ženevi danas trebalo da ide na kontrolu.

"Nadam se, da kucnem u drvo, da je on izlečen", dodao je Dačić.

Istakao je da su sve aktivnosti Ministarstva spoljnih poslova sada usmerene na to da se pomogne našim ljudima koji su inostranstvu, ne samo koji su se zatekli na putovanjima, nego i onima koji su bolesni.

"Pomoć našim građanima, obezbeđivanje letova, obezbeđivanje i traženje raznih dozvola za letenje aviona kada je reč o kupovini opreme ili donacijama", rekao je Dačić. 

Podsetio je da su juče doputovali državljani Srbije koji su bili u Amsterdamu i Parizu, kao i da se oni nalaze u karantinu.

Naglasio je da se moraju pooštrene mere koje su uvedene sa ciljem smanjenja širenja koronavirusa.

"Italija je među prvima uvela vanredno stanje, ali mere nisu poštovane i to je dovelo do ove situacije", naglašava Dačić. 

(RTS) 

Komentari / 0

Ostavite komentar