Dva pacijenta negativna su na virus korona

- Dva pacijenta u Bijeljini negativna su na virus korona i otpušteni su iz izolacije, saopšteno je iz Bolnice "Sveti Vračevi".

Republika Srpska 20.03.2020 | 09:10
Dva pacijenta negativna su na virus korona

Pacijent kojem je potvrđen Кovid-19 nalazi se u karantinu, osjeća se dobro, nema temperaturu i njegovo opšte zdravstveno stanje je stabilno.

Pod nadzorom se nalaze 823 osobe koje su doputovale iz područja zaraženih virusom.

Iz bijeljinske Bolnice upućen je apel građanima da poštuju preporuke Vlade Republike Srpske i Štaba za vanredne situacije, te da se u noćnim časovima ne okupljaju u stanovima i kućama, kako ne bi ugrozili svoje i druge živote.

"Zdravstveni radnici spremni su da adekvatno reaguju i zaštite zdravlje stanovništva, ali da bismo imali dobru epidemilošku sliku, neophodno je da se pridržavate preporuka", navodi se u saopštenju.

Vršilac dužnosti direktora Bolnice Milica Lovrić pozvala je građane da budu samoodgovorni i ponašaju se u skladu sa savjetima struke, te da se pojačaju mjere lične higijene.

"Timskim radom ćemo se boriti sa ovom pošasti. Imajte povjerenja u ustanove i institucije, imajte povjerenja u zdravstve radnike, jer mi smo tu za sve naše građane", poručila je Lovrićeva.

(Srna) 

Komentari / 0

Ostavite komentar