Operska pjevačica u Nišu zarazila članove orkestra

Epidemiolog Bratislav Tiodorović potvrdio je da su još dvije osobe iz Niša pozitivne na virus korona. To su članovi niškog simfonijskog orkestra, a zarazila ih je operska pejvačica iz Rima koja je u Nišu održala osmomartovski koncert.

Srbija 14.03.2020 | 13:59
Operska pjevačica u Nišu zarazila članove orkestra

Tiodorović je rekao da je do sada u Nišu potvrđen virus korona kod osmoro ljudi, prenose Novosti.

Za razliku od prethodnih slučajeva, koji su bili povezani za Nišlijkom koja živi u Luganu i koja je provela desetak dana u rodnom gradu, pa je tako preneijla bolest, posljednja dva slučaja povezana su sa operskom pjevačicom iz Rima koja je u Nišu održala osmomartovski koncert sa simfonijskim orkestrom.

Po njenom povratku u Italiju ustanovljeno je da je oboljela, a početkom ove nedjelje javila su se dva zaposlena u simfonijskom orkestru sa simptomima gripa.

Svi ostali članovi orkestra su u samoizolaciji.

Epidemiolog Tiodorović apeluje na građane da ukoliko dolaze iz kritičnih zemalja da se jave na jedan od četiri telefona gdje će dobiti potrebne informacije.

- Građanima Srbije niko ne može da zabrani da dođu u svoju zemlju, to je njihovo ustavno pravo, ali neka razmisle kakve posljedice to može imati - rekao je Tiodorović.

(Novosti)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ququ

14.03.2020 13:44

Ta nije im na uvce pevala..??!!

ODGOVORITE
Name

Uhh

14.03.2020 16:37

Koje budale,sto ste je sada dovodili.

ODGOVORITE