SPC obustavlja privremeno litije zbog širenja virusa

- Mitropolija crnogorsko-primorska privremeno će obustaviti održavanje litija četvrtkom i nedjeljom u Crnoj Gori, u skladu sa odlukom nadležnih organa u vezi sa sprečavanjem pojave i širenja virusa korona u ovoj zemlji.

Region 13.03.2020 | 19:10
SPC obustavlja privremeno litije zbog širenja virusa

"Mitropolija će se do tada, Bogu - iscjelitelju svake bolesti i nemoći, moliti za zdravlje svih u Crnoj Gori i iscjeljenje oboljelih u svijetu. O daljim koracima vjernici i javnost biće blagovremeno obaviješteni", saopšteno je iz Mitropolije-crnogorsko primorske.

Iz Mitropolije su vjernicima uputili riječi utjehe i ohrabrenja, uz podsjećanje da su se kroz istoriju Crkve i ljudskog roda pojavljivale brojne i slične ovoj epidemije i bolesti.

"One su uz molitvu i Božiju pomoć prevazilažene i iscjeljivane. Nema nikakve sumnje da će tako biti i ovoga puta", poručili su iz Mitropolije crnogorsko-primorske nakon današnjeg sobranja u Podgorici sveštenstva Podgorice, Danilovgarada i Кolašina.

Na sastanku je Njagovo visokopreosveštenstvo mitropolit Amfilohije posebno ukazao na odgovornost sveštenika kao pastira stada Gospodnjeg u svakom vremenu, a posebno danas u Crnoj Gori.

U saopštenju je navedeno da su na sabranju razmatrana brojna pitanja, a akcenat je bio na nedavno započetim pregovorima Vlade Crne Gore i Mitropolije u vezi sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti.

"Nadamo se da će Vlada i Skupština Crne Gore prihvatiti uklanjanje spornih odredaba iz Zakona o slobodi vjeroispovijesti", navedeno je u saopštenju.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Amfilohije

13.03.2020 21:21

Da nije malo kasno.LP

ODGOVORITE