Muzičar preminuo od korona virusa!

Argentinski muzičar Marselo Peralta preminuo je od posledica korona virusa u Madridu, u 59-oj godini, javljaju svestki mediji. Tužnu vest potvrdio je njegov kolega i prijatelj, Giljermo Bacola.

Zabava 11.03.2020 | 20:36
Muzičar preminuo od korona virusa!

Žao mi je što moram da vas obavestim da je moj prijatelj Marselo Peralta preminuo. Sjajan muzičar i neizmerna osoba. Svako ko je imao privilegiju da ga poznaje divio mu se. Marselo je bio jedan od mojih najbližih i najstarijih prijatelja. Upoznali smo se 1982. godine i bili smo samo "odvojeni" tokom godina kada je on bio u Madridu, a ja još uvek u Buenos Airesu. Ostalo je bila muzika, uživanje i zabava, i to ću uvek pamtiti... Slomljen sam, ali osećam se primoranim da prenesem vest svima - napisao je Bacola na svom Fejsbuk profilu i apelovao na ljude da vode računa o zdravlju.

Marselo Peralta se rodio u Buenos Airesu 1961. godine. Studirao je klavir i muzičku teoriju, a 1979. godine dobio je sertifikat da podučava kao prosefor muzičke kulture.

Sa 18 godina je počeo da svira saksofon i bio je zainteresovan za muzičku Serža Šalofa, a bio inspirisan velikim muzičkim umetnicima kao što su Džon Koltrejn, Albert Ajler i Ornet Kolmen.

Od 1996. godine počeo je da živi u Madridu. Svirao je na brojnim festivalima, gde je pokazao zavidnu tehniku sviranja saksofona.

Pogledajte jedan od njegovih nastupa:

Izvor: Telegraf.rs Foto: printscreen

Komentari / 0

Ostavite komentar