Slijedi tužba protiv MUP-a RS zbog diskriminacije

Pojedinci iz grupe "Pravda za Davida odlučili su se na tužbu protiv Republike Srpske, odnosno Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske zbog diskriminacije.

Republika Srpska 11.03.2020 | 16:44
Slijedi tužba protiv MUP-a RS zbog diskriminacije

Na tužbu su se pojedini Banjalučani odlučili jer smatraju da im je grbo prekršena sloboda kretanja i druge slobode zagarantovane Ustavom Republike Srpske. ali i zbog konstantne diskriminacije samo zbog toga što su dio neformalne grupe "Pravda za Davida".

Aleksandra Ninić Vranješ odlučila se na tužbu jer je njoj i prijateljici dok su čekali treću prijateljicu na Trgu Krajine, nevezano za bilo kakvo javno okupljanje prišao policajac i otjerao ih sa trga uz upozorenje da im je zabranjeno okupljanje.

Advokat Jovana Kisin pojašnjava da postoji pravni osnov za tužbu a to je Zakon o zabrani diskriminacije Bosne i Hercegovine.

Pojedinci koji su dio neformalne grupe "Pravda za Davida" su podnijeli nekoliko krivičnih prijava protiv pojedinih policajaca zbog diskriminacije i kršenja ljudskih i građanskih prava.

Odgovor tužilaštva se još čeka.

BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Лука

11.03.2020 16:19

Само напријед, овом насилничком режиму се мора стати украј. Скоро двије године од злочиначког убиства младог Давида Д. и више година од убистава Милана Вукелића и осталих, они само шуте и чекају да прође вријеме и све оде у заборав, а истовремено се приводе и кажњавају они који мирно траже ПРАВДУ! Зато их треба тужити..

ODGOVORITE
Name

Oklahoma

11.03.2020 17:12

Ne moze se sve to stici - ministar je prezaposlen prevaspitanjem poslanika u NS-RS!

Name

Mirko

11.03.2020 19:52

Jadnice idi kod doktora

Name

Vječiti opozicionar

11.03.2020 18:09

Samo tužba i do strazbura, ali tužiti i pojedince odgovorne za diskriminaciju i ne činjenje u slučaju ubistava u Banjaluci i drugdje.

ODGOVORITE
Name

Pero

11.03.2020 18:26

Ali ovde je zakon rs

ODGOVORITE
Name

cups

11.03.2020 20:58

Kada ce predmet doci na red ? Oce li hitno kao nekima za dug tolane od par mjeseci ili ce biti za koju godinu

ODGOVORITE