Svi testirani za 24 časa negativni na virus korona

Svi uzorci, koji su u protekla 24 časa testirani na prisustvo virusa korona u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske (IJZ RS) su negativni, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Republika Srpska 07.03.2020 | 18:18
Svi testirani za 24 časa negativni na virus korona

“Od tih uzoraka, tri su uzeta od bliskih kontakata pacijenta iz Čelinca, dakle i oni su negativni. Još jednom podsjećamo sve građane kojima je određena kućna izolacija da se strogo pridržavaju mjera koji im je odredio doktor. Kućna izolacija podrazumijeva strogi boravak u kući i nošenje maske u prostoriji u kojoj boravi da bi se zaštitili ostali ukućani”, navedeno je na sajtu Ministarstva.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske i Institut za javno zdravstvo Republike Srpske nastaviće da prate epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj kada je riječ o novom virusu korona i redovno informišu javnost.

“Apelujemo na građane i medije da prate obraćanja zvaničnih institucija u prvom redu Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Instituta za javno zdarvstvo Republike Srpske”, stoji u saopštenju.

Najnovije informacije se nalaze na zvaničnim internet i Facebook stranicama Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

U Republici Srpskoj, trenutno, virusom korona zaražene su tri osobe, dok se pod zdravstvenim nadzorom u Republici Srpskoj  nalazi 221 osoba.

(Nezavisne)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Re

07.03.2020 20:24

A inkubacija.? Jesuli svi u izolaciji od 14 dana?

ODGOVORITE