Đoković osvojio treći turnir zaredom

Novak Đokovićje osvojio turniru u Dubaiju nakon što je u finalu sa 2:0 savladao Stefaosa Cicipasa sa 2:0,po setovima je bilo 6:3, 6:4. Srpskom teniseru ovo je 79. ATP trofej kojim je srušio tradiciju da prvi nosilac ne pobjeđuje drugog na ovom turniru.

Tenis 29.02.2020 | 17:36
Đoković osvojio treći turnir zaredom

Đoković i Cicipas su na startu imali odličan servis. Novak je dobio prvi gem, a Grk je uzvratio sjajnim servisom i bez izgubljenog poena došao do 1:1. Cicipas je uspijevao da dođe do poena na svoj servis upravo zahvaljujući tom segment a prijetio je Grk nekoliko puta  imao je brejk loptu u petom gremu, koju je Novak spasio.

U osmom gemu Đoković je napokon došao do brejk lopte. Nije pogodio Grk prvi servis, ali Novak nije bio agresivan . Ipak iskoristio je izlazak rivala uslijedio je pasing za 5:3. Srpski teniser je zatim ovjerio prvi set. 

Na startu drugog dijela teniseri su u prva četiri gema bili veoma sigurni na svoj servis pa je rezultat bio 2:2. Đoković je u petom gemu uspio da unese nervozu u igru grčkog tenisera. Na 15:30 Cicipas je napravio duplu grešku i srpski teniser je došao do brejka. Gubitak servisa nije poremetio Grka koji je odmah napravio ribrejk i vratio se u meč.

Đoković je u tim trenucima pokazao svoju snagu. Uspio je još jednom da napadne rivala , iskoristio je duplu servis grešku rivala i došao do 5:4 pa je servirao za meč. Bio je siguran za slavlje.

(Srpskainfo) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Sale

29.02.2020 17:32

Cestitke Nole.. Bravo.

ODGOVORITE
Name

сики

02.03.2020 07:51

Какви смо ми сретници што га имамо , и што живимо у његовојепохи

ODGOVORITE