U "trci" za fotelje u UIO BiH bori se 37 kandidata

Na konkurs za izbor 14 šefova odsjeka u Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH prijavilo se 37 kandidata.

Bosna i Hercegovina 27.02.2020 | 10:16
U "trci" za fotelje u UIO BiH bori se 37 kandidata

Agencija za državnu službu BiH raspisala je 14. februara interni oglas za popunjavanje radnih mjesta za 14 službenika u UIO.

- Rok za dostavljanje prijava bio je 22. februar. Do sada je stiglo 37 prijava. Komisija će narednih dana otvoriti pristigle prijave i one kandidate koji budu ispunjavali uslove pozvati na intervjue - rekao je “Glasu Srpske” načelnik Odjeljenja za komunikacije u UIO Ratko Kovačević.

Naglasio je da će kompletna procedura izbora službenika biti sprovedena u skladu sa propisima, a prema Pravilniku o uslovima i načinu obavljanja internih konkursa, internih i eksternih premještaja državnih službenika u institucijama BiH.

Raspisani konkurs odnosi se na izbor šefova Odsjeka za unutrašnju kontrolu, Odsjeka za carinske poslove u Regionalnom centru Banjaluka, te odsjeka za carinske poslove u regionalnim centrima Sarajevo i Mostar.

Takođe, u raspisanom pozivu UIO traže i šefove odsjeka za reviziju i kontrolu te kontrolu velikih poreskih obveznika, ali i za poreze u Regionalnom centru Banjaluka te šefove Odsjeka za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja i Odsjeka za sprovođenje propisa u Regionalnom centru Banjaluka. Interni oglas odnosi se i na izbor šefova grupa za kontrolu velikih poreskih obveznika u Banjaluci i Sarajevu i još nekoliko pozicija.

(Glas Srpske)

Komentari / 0

Ostavite komentar