Amerika simulirala nuklearni napad na Rusiju

SAD su izvele vojne vežbe, simulirajući odgovor na napad Rusije na države NATO-a u Evropi atomskim oružjem manje snage, saopštio je novinarima visoki predstavnik Pentagona.

Svijet 22.02.2020 | 17:46
Amerika simulirala nuklearni napad na Rusiju

Najavljivali su gosti da će probati u Mostaru doći do barem jednog boda. Od obećanja ništa oi sve su igrači Zvijezde 09 bliži selidbi u Prvu ligu Republike Srpske.

„Mi smo održali manje vojne vežbe“, navodi se u stenogramu brifinga koji je objavila pres-služba američkog vojnog resora.

Po njegovim rečima, „scenario je predviđao izbijanje rata protiv Rusije u Evropi. Rusija donosi odluku da ograničeno upotrebi nuklearno oružje male snage protiv objekata na teritoriji država NATO-a“.

„Zatim počinje razgovor koji bi u tom slučaju bi obavljen, prvo sa ministrom odbrane, a zatim sa predsednikom kako bi se odlučilo kakav treba da bude odgovor“, ispričao je predstavnik Ministarstva odbrane SAD.

Pentagon je izjavio da su vojne vežbe omogućile da se stvori predstava kako bi SAD mogle reagovati u ovakvoj situaciji. U vojnim vežbama su učestvovali predstavnici američkog Kongresa kako bi dobili odgovarajuće iskustvo.

Kako su saopštili u Pentagonu, prema legendi vojnih vežbi odgovor SAD bi bio ograničeni nuklearni napad.

Ovo nije prvi put da se izvodi simulacija nuklearnog rata sa Rusijom.

(sputniknews)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

21 vijek

22.02.2020 17:02

Nece to u stvarnosti biti bas tako, nedaj boze da dodje do toga.

ODGOVORITE
Name

Zasto

22.02.2020 20:56

Mislis da svemir ne moze bez nas.

Name

Ma nista strasno

23.02.2020 08:32

Gore je prosla Kina.

Name

Ipe

22.02.2020 23:12

Odmah u Njemačku

ODGOVORITE