Jedna evropska zemlja tražila da Kosovo uvede takse

- Predsednik Srbije izjavio da je jedna velika i moćna evropska zemlja tražila da nam Priština uvede takse, s ciljem da se Srbija navede na izlazak iz dijaloga.

Srbija 18.02.2020 | 08:38
Jedna evropska zemlja tražila da Kosovo uvede takse

Dijalog je, kako je rekao Vučić, tom momentu išao ka kompromisnom rešenju.

"To je urađeno da bi Srbija rekla da izlazi iz dijaloga i da se sruši bilo kakakv plan da Srbija nešto dobije", objasnio je sinoć Vučić u emisiji na TV Hepi, "Ćirilica".

On je podsetio da je ideja razgraničenja mogla da bude ishod dijaloga u kojem bi i Srbija dobila nešto. "Ja to nisam odmah znao, sada sve to znam. U pitanju je jedna značajna i moćna sila", naveo je Vučić.

Podsetio je da se ceo svet pobunio protiv taksi, Amerikanci glasnije nego Evropljani, jer je to, kako je istakao, tražila jedna evropska zemlja.

On smatra da nije slučajno ni što u Crnoj Gori zvaničnici govore da moraju da imaju crkvu.

Vučić objašnjava da je najpre krenuo napad na srpsku crkvu i Amfilohija, ali da su suština opet Srbija i Vučić, a u svemu imaju podršku NATO.

Naveo je i da jedna zemlja posebno insistira na energetskom sporazumu sa Prištinom, samo da bi dobili pare, jer je njima to važno, a ne Zajednica srpskih opština.

Podsetio je da na "udare" iz regiona nikada nije neodmereno reagovao, da nikada tešku reč nije rekao za nekoga u regionu. Ali je svaki povod da se Srbija okrivi dobar, primećuje, pa tako i susret sa Srbima iz regiona, posle kojeg ga, kaže, strani novinari pitaju za njegove navodno kontroverzne izjave, a on je i tada ponovio da poštuje BiH, a dodaje, nije on doneo odluku Ustavnog suda BiH na štetu Srpske.

Vučić je primetio i da Milorad Dodik, kada je bio predsedavajući Predsedništva BiH, nikada nije mogao da ode u Brisel sam, već su pozivali sve članove - Dodika, Željka Komšića i Šefika Džaferovića, a sada kada Dodik nije predsedavajući - onda može i samo Komšić.

Osvrnuo se i na Dodikovu izjavu o RS i BiH posle sastanka sa Srbima iz regiona u Beogradu, i rekao da se posle sastanaka ne dogovaraju šta će ko da kaže, već je Dodik rekao šta misli.

"Ja na to, kao dobar domaćin, a imam i dobar ljudski odnos sa Dodikom i to nije tajna, vidim u kom smeru će da ide i kažem da Srbija poštuje integritet BiH i integritet RS unutar BiH. Nijednu lošu reč nisam rekao. I, onda me u Briselu novinar N1 pita - "povodom vaše kontroverzne izjave". Koje? Nema moje kontroverzne izjave.", rekao je Vučić.

Kako je dodao, i hrvatskom novinaru je on (Vučić) kriv, a nije važno što je Dodik to rekao. Vučić je poručio da je to slučaj neretko u Zagrebu, Sarajevu, Podgorici, nekada ispod žita, a nekad otvoreno, jer Srbija više nije džak za udaranje i nije slaba.

"Srbija danas ima svoju vojsku, ima ugled, što je i važnije od vojske, više novca, stabilne javne finansije, brži rast ekonomije. To ne mogu da oproste meni, vladi, onima koji danas vode Srbiju. Zato je potrebna ta vrsta kampanje i to ljudi u Srbiji sve bolje razumeju i vide", rekao je Vučić.

(Tanjug)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Sava

18.02.2020 07:52

sankcije su vam uveli Albanci, jer ste bili nesposobni za pregovaranje, gospodine Vucic, vas nacin vodjenja politike nema rezultata, evo sad i u BiH pravite stetu podrskom nerealnih tajkunskih teznji Dodika....

ODGOVORITE
Name

ZRAKOMLAT

18.02.2020 10:10

Uvek su drugi krivi.

Name

Nostradamus

18.02.2020 15:26

Najbolje je da ti pozoves Milu u Beograd i da mu licno kazes koja je to drzava ima Mile da im odmah zaprijeti da nece imati podrsku Snsd-ea i njega licno.I sve rjeseno.

Name

Dzoo

18.02.2020 07:56

Koji ugled pa sam sebe demantujes postao si najdosadniji monolog citavog sveta. Covece pa vidi svet sta radis da hoces kao sto neces da kazes Dodiku alo bre tvoja drzava je Bosna i gledaj da je Srbima lepse. Ali ti to amenujes uz pomoc onog povampirenog popa sto nesme ili mu Milo zabrani ulazag.

ODGOVORITE
Name

Laka

18.02.2020 08:04

Koliko je u Srbiji dobro,vidimo da su zabranili,suspendovali ugovor sa nemackim birovom rada da tamo odlaze medicinsko osoblje,je je egzodus strucnjaka,naroda prema zapadu isto kao u Bosni.

ODGOVORITE
Name

Mile

18.02.2020 08:15

Koja zemlja imali ime i prezime...

ODGOVORITE
Name

guz

18.02.2020 08:28

ma ugled Srbija,u Kini,a sa komsijama najgore odnose.Kao cura koja se ne moze udati u svom selu pa se uda negdje gdje je niko ne poznaje.

ODGOVORITE
Name

Bonito

18.02.2020 08:29

Pritisak na Srbe traje vec godinama - jedan tragican epilog uvodjenja "demokratije i evropskih vrijednosti" na Balkan poslije sloma SFRJ.

ODGOVORITE
Name

Rale

18.02.2020 08:30

Ovaj nije dobar, nikako.

ODGOVORITE
Name

Cc

18.02.2020 08:30

Srbija ispade El Dorado po Vučiću

ODGOVORITE
Name

Jedno pricaju drugo rade

18.02.2020 09:15

Gospodin Vucic je odgovorna licnost a njegova rijec ima tezinu. Nikada ne pupa kao ostali politicari a sve sto je do sada rekao je na kraju bilo istina. . Mislim da su Nijemci ti koji prave probleme na Kosovu. Zapad je dosta lagao Vucica a on im je donekle vjerovao.Koliko je puta Dacic rekao Vucicu nevjeruj zapadu. Sad i on kaze da je to istina.

ODGOVORITE
Name

drina

18.02.2020 09:40

nikad necu skontat ove iz srbije.. oni nemaju konstitutivne narode, 3 strane, pa da blokiraju jedni druge u napretku.. redovno se kao otrvaraju pogoni, fabrike.. a standard im losiji nego u bih.. to toliko jaka korupcija?? od bivse juge najvise stanovnika ima.. trebali bi bit kao austrija.. a ne da klackaju za bih.. sramota..

ODGOVORITE
Name

Vuper

18.02.2020 17:06

DANAS JEDNA DRŽAVA, A JUČE BILA EU

ODGOVORITE