Danas kiša i snijeg, poslije podne razvedravanje

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) danas će biti oblačno sa kišom i snijegom u centralnom planinskom pojasu, poslije podne razvedravanje, a najviša dnevna temperatura do 13, na jugu i do 15 stepeni Celzijusovih.

Republika Srpska 14.02.2020 | 08:17
Danas kiša i snijeg, poslije podne razvedravanje

Prije podne biće oblačno i sa kišom u većini predjela, osim krajnjeg istoka, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana padaće jača kiša na zapadu i sjeveru, a poslije podne u centralnom pojasu, kada će na planinama i u brdovitim predjelima padati i snijeg.

Krajem dana očekuje se razvedravanje od krajnjeg zapada, preko jugozapada do juga.
Duvaće slab do umjeren vjetar, prije podne južnog smjera, a u drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever. U Hercegovini i na jugozapadu duvaće umjereno jaka bura, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevna temperatura vazduha od osam do 13, na planinama od dva, a na jugu oko 15 stepeni Celzijusovih.

Temperatura izmjerena jutros u 7 časova: Bjelašnica minus tri stepena Celzijusova, Rudo i Višegrad nula, Han Pijesak, Foča i Čemerno tri, Bileća, Kalinovik i Nevesinje četiri, Zvornik i Sokolac pet, Tuzla i Zenica šest, Mrakovica šest, Drinić, Topola, Srbac, Doboj, Bijeljina, Trebinje i Mostar sedam, Novi Grad osam, Mrkonjić Grad, Prijedor, Ribnik, Srebrenica i Gradiška devet, Banjaluka i Šipovo 10, a Neum 14 stepeni Celzijusovih.

Visina snijega: Han Pijesak 25 i Kalinovik jedan centimetar.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar