Bobi šutirao trojke bolje od Bogdana i Bjelice

Luka Dončić je predvodio Dalas do ubedljive pobede nad "srpskim Sakramento Kingsima" (130:111), a posle tog trijumfa Boban Marjanović je pesmom uveseljavao navijače u hali Maveriksa.

Košarka 13.02.2020 | 09:18
Bobi šutirao trojke bolje od Bogdana i Bjelice

Dončić je 17. put u karijeri, a pre 21. rođendana, imao meč sa 30 ili više poena i 10 ili više skokova, po čemu je prestigao i rekord Lebrona Džejmsa (koji je minule noći vodio veliku bitku u derbiju te iste, Zapadne konferencije, sa Nikolom Jokićem i Denver Nagetsima, a pritom imao obilatu pomoć sudija). Luka je, sa druge strane, posle nove pauze zbog lakšeg uganuća zgloba, predvodio ekipu sa 33 poena, 12 skokova i osam asistencija, a odličnog saradnika imao je u Kristapsu Porzingisu (27 poena, 13 skokova).

Kod Sakramenta se niko nije proslavio, pa ni najbolji strelac Badi Hild (do 22 poena stigao je šutirajući trojke 4/12), a neće po dobrom pamtiti ovaj meč ni naši članovi Kingsa: Nemanja Bjelica je ubacio 10 poena i imao sedam skokova, šutirajući 1/5 za dva, a 2/3 za tri, dok je Bogdan Bogdanović, takođe kao starter, stigao samo do šest poena, jer ga je šut potpuno izdao 1/2 za dva, a 1/9 kada se o trojkama radi (uz četiri skoka i dve asistencije).

Preciznije od Bogdanovića i Bjelice sa distance je šutirao Boban Marjanović. Naš gorostas je zaigrao tri minuta, a uz skok i asistenciju je jednom probao da da trojku - i bio uspešan iz ugla, na oduševljenje Luke Dončića:

Posle tog "stoodstotnog učinka", okupljenim Srbima u hali Dalas Maveriksa Bobi je zapevao, i to hit Šabana Šaulića "S namerom pođoh u veliki grad".

A svi NBA košarkaši će poći na jedan odmor. Neko uz lagane treninge, a neko - na Ol-star vikend, zbog kog je upravo počela takmičarska pauza u najjačoj ligi sveta u košarci.

(Blic) 

Komentari / 0

Ostavite komentar