Nasljednica Angele Merkel odustala od kandidature

Anegret Kramp-Karenbauer, koju je nemačka kancelarka Angela Merkel odredila kao svoju naslednicu, neće se kandidovati za najvišu funkciju u Nemačkoj.

Svijet 10.02.2020 | 10:10
Nasljednica Angele Merkel odustala od kandidature

"Dojče vele" i Sputnjik internešenel, koji su preneli ovu vest, za sada nisu dali više informacija. Kramp-Karenbauer je na čelu Hrišćanskodemokratske partije.

Prema izvorima Rojtersa, Kramp-Karenbauer neće se kandidovati za mesto kancelara 2021, kada budu bili održani izbori. Istovremeno, agencija ističe da je Merkelova insistirala na tome da Kramp-Karenbauer ostane na mestu ministarke odbrane.

Podsetimo, ona je nedavno bila u centru političkog skandala zbog kog je sazvan hitan sastanak vladajuće koalicije kojim je predsedavala nemačka kancelarka Angela Merkel.

Jedina tema okupljanja bilo je pitanje budućnosti koalicije posle političkog potresa na izborima u pokrajini Tiringiji kada je prvi put izabran jedan premijer uz pomoć desničarske Alternative za Nemačku.

Socijaldemokrate traže odgovor i odgovornost Hirišćansko-demokratske unije i kritikuju rukovodstvo Anegret Kramp-Karenbauer, naslednice Merkelove na čelu CDU.

(B92)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Рв

10.02.2020 09:31

Леле па ову нико и не помиње а одавно је на челу најјаче Њемачке странке ЦДУ

ODGOVORITE
Name

Sagledala stanje

10.02.2020 15:37

Nije ni malo naivna....

ODGOVORITE