U Crnoj Gori 16 osoba uhapšeno, oduzeto oružje

Crnogorska uprava policije potvrdila je da je danas uhapšeno 16 osoba, a da je pretres izvršen na 17 lokacija, među kojima su majka i brat od strica poslanika Demokrtskog fronta u crnogorskom parlamentu Milana Kneževića.

Region 31.01.2020 | 11:43
U Crnoj Gori 16 osoba uhapšeno, oduzeto oružje

U policijskom saopštenju, prenose podgorički mediji, se navodi da je Kneževićeva majka privedena jer je omalovažavala policajce prilikom pretresa.

Kako je ranije saopštila opoziciona Prava Crna Gora, na podgoričkom aerodromu u Golubvcima je uhapšen i lider te stranke Marko Milačić.

Policija je saopštila da je akcija hapšenja izvedena jutros na osnovu naredbe nadležnog suda i pritom je pretreseno 17 lokacija, saopšteno je iz Uprave policije, prenio je portal Analitika.

Navodi se da je policija prilikom pretresa pronašla i privremeno oduzela oružje u ilegalnom posjedu - pušku i dva pištolja, određenu količinu municije, sredstava komunikacije i druge stvari i predmete.

Oduzete stvari i predmeti biće predmet forenzičkih vještačenja.

U službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica dovedeno je 16 osoba: Ratka Knežević (68), majka poslanika Demokratskog fronta (DF), Milana Kneževića, koja je, kako navode iz UP, prilikom preduzimanja službene radnje pretres stana i drugih prostorija ometala i omalovažavala službenike policije.

"R. K. je lišena slobode zbog počinjenog prekršaja iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru i biće u zakonskom roku privedena na saslušanje kod nadležnog sudije za prekšaje", poručuju iz UP.

"U toku je kriminalistička obrada svih dovedenih lica, a u saradnji s nadležnim državnim organima sva lica za koja se steknu uslovi prekršajne ili krivične odgovornosti biće procesuirana u skladu sa zakonom", zaključuje se u saopštenju dostavljenom navedenom portalu.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Eto

31.01.2020 10:50

Gori od korone virus „opasne bake“ napao Crnu Goru!

ODGOVORITE
Name

Bl

31.01.2020 11:37

Miloje gotov akobogda inasce mile i biserka uskoro jelje narodu dogorelo

ODGOVORITE
Name

Mile konj

31.01.2020 12:15

A svi opozicionari u Beogradu?! Koincidencija il sta li je?

ODGOVORITE
Name

bosanko

31.01.2020 14:56

to ČOČE

ODGOVORITE