Muž Srpkinje možda zaražen korona virusom

Bračni par, za koji su mediji preneli da se nalazi u karantinu od juče u gradu Goi u Indiji, zbog sumnje da su zaraženi koronavirusom, sami su dali krv i bris iz grla na analizu, jer se suprug požalio na bolove u grlu, rekao je večeras ministar spoljnih poslova Ivica Dačić precizirajući da je supruga državljanka Srbije, dok je muž Indijac.

Srbija 29.01.2020 | 21:55
Muž Srpkinje možda zaražen korona virusom

Dačić je, u izjavi novinarima na prijemu povodom predstojeće ministarske konferencije "Od Soluna do Zagreba", ispričao da se radi o bračnom paru koji radi u školi u blizini Šangaja, a koji se nalazi na odmoru u Indiji.

"Suprug, koji je Indijac, se požalio na bolove u grlu i sam se prijavio da proveri da nije slučajno zaražen tim virusom i sutra će biti poznati rezultati. Naša državljanka nema nikakve simptome, ali je i ona dala krv na analizu i bris iz grla imajući u vidu da je bila zajedno sa suprugom", kazao je Dačić.

Šef srpske diplomatije je pozvao sve medije da ubuduće bolje prenose informacije jer, kako kaže, u tom slučaju, kao ni u slučaju ostalih za koje se sumnja da su zaraženi koronovirusom u Indiji, indijski mediji nisu dobro prevedeni.

"Drugi slučaj nisu u pitanju Srbi, to su Indijci, ali pošto je tekst bio o svim slučajevima, to je neko preveo da su svi Srbi", naveo je.

Dodao je da je sinoć stigao u Beograd prvi student iz Vuhana, mesta u kojem je epidemija koronavirusa i to preko Moskve, a tako što je Ministarstvo spoljnih poslova platilo kartu. Šef srpske diplomatije kaže da je taj student pregledan i da nema simptome za sada i dodaje da je dalje sve u nadležnosti zdravstvenih vlasti u Srbiji.

Kada su u pitanju još troje koji su tražili evakuaciju iz Vuhana, Dačić kaže da je iz Vuhana nemoguće trenutno izaći. Međutim, kako navodi, Ministarstvo preduzima sve mere kako bi uz neku drugu zemlju, koja evakuiše svoje građane, njih trojicu evakuisali.

"Ali, za sada to još niko nije uradio", kaže Dačić i dodaje da je o zajedničkoj evakuaciji razgovarano sa Francuzima, Nemcima, Italijanima i drugima.

Dodaje da treba imati u vidu da su tu sada posebne mere i zdravstvene zaštite i sve ostalo.

"U Vuhanu je bilo pet naših državljana, jedan se vratio, troje čeka da se vidi kojim će se avionom vratiti i peti državljanin je rešio da ostane dole", zaključio je Dačić.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar