Danas oblačno, poslije podne kiša i snijeg

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će preovladavati promjenljivo do pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme, poslije podne mjestimično sa kišom, a u planinama i prolaznim snijegom, te ponovo malo svježije.

Republika Srpska 29.01.2020 | 08:20
Danas oblačno, poslije podne kiša i snijeg

Prije podne biće i sunčanih intervala na zapadu, jugozapadu i jugu, a više oblaka u centralnom pojasu na sjeveru i istoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Poslije podne i prema večeri u centralnom pojasu zemlje i na istoku biće oblačno uz kratkotrajnu povremenu kišu, a u planinama sa kratkotrajnim snijegom.

Prema noći suvo u većini predjela.

Duvaće slab do umjeren jugozapadni vjetar, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevna temperatura vazduha od četiri do devet, na zapadu, jugozapadu i jugu lokalno 12, na visoravnima i kotlinskim predjelima od dva stepena Celzijusova.

Temperatura izmjerena u 7.00 časova: Han Pijesak minus četiri stepena Celzijusova, Bjelašnica minus dva, Istočno Sarajevo i Sokolac minus jedan, Tuzla, Mrakovica, Srbac, Topola, Drinić i Kalinovik nula, Šipovo, Mrkonjić Grad, Gradiška, Doboj, Zvornik, Srebrenica, Sarajevo i Čemerno jedan, Banjaluka, Prijedor, Bijeljina, Višegrad i Zenica dva, Novi Grad i Rudo tri, Ribnik, Gacko i Foča četiri, Bileća šest, Mostar sedam, Trebinje devet i Neum 11 stepeni Celzijusovih.

Visina snijega: Han Pijesak 27 centimetara, Sokolac devet, Doboj pet i Srebrenica tri centimetra. 

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar