Usvojen izvještaj MMF-a, poravnanje prihoda na čekanju

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH na današnjoj sjednici usvojio je tehnički izvještaj Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o reformi u području upravljanja ljudskim resursima i carinske organizacije, čime bi se popravila efikasnost u carinskim poslovima.

Bosna i Hercegovina 27.01.2020 | 14:24
Usvojen izvještaj MMF-a, poravnanje prihoda na čekanju

Ovo je saopšteno iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH. 

Tačke dnevnog reda koje su se odnosile na utvrđivanje koeficijenata i raspodjelu prihoda od indirektnih poreza za prethodne godine skinute su s dnevnog reda jer je, kako navode, zakazan sastanak entitetskih vlada koje dogovovaraju rješenja za konačna poravnanja.

-Zbog nedovoljnog broja glasova, na današnjoj sjednici nije usvojena izmjena Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji kojim bi se ispoštovale obaveze u području zaštite tajnih podataka, informisanja poreskih obveznika, te rješavanja popunjenosti kapaciteta na graničnim prelazima – kažu u UIO BiH.

(Srpskainfo)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Milko

27.01.2020 13:45

Pogledajte teta Zoru na slici. Ko su ovi ljudi, o cemu pricaju, uasto sam ja ovdje?

ODGOVORITE
Name

Re

27.01.2020 14:39

Nezna ona jadna sta je snaslo. Nezna il je posla il dosla.

Name

Ogavno

27.01.2020 15:08

Taj MMF stalno daje pare Dodiku da ostane na vlasti. Sta oni vise analiziraju. Oni vole one koji se beskrajno zaduzuju. Dodik, Bokasa, Idi Amin Dada i ostala bjesvjetska bagra...

Name

Posteno!

27.01.2020 15:09

Oni nama "prestampane" pare, a mi njima kajmak ovciji prve kvalitete!