Izjašnjavanje iza zatvorenih vrata o ubistvu Krunića

Benedi Đukanović (42), Emilio Baldo (53) i Rodoljub Gajić (35) optuženi u slučaju ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića kao i ranjavanje Gorana Ilića, danas se o krivici u Okružnom sudu u Banjaluci, izjašnjavaju iza zatvorenih vrata jer novinarima nije dozvoljeno da pristvuju ročištu o izjašnjenju o krivici.

Republika Srpska 22.01.2020 | 14:24
Izjašnjavanje iza zatvorenih vrata o ubistvu Krunića

Ðukanović i Baldo se terete za pripremu i izvršenje zločina a Gajić koji je tada bio radnik Krunićevog preduzeća "Sektor Sekjuriti"  tereti se za pomaganje.

Optuženi su upravo pod jakom policijskom pratnjom dovedeni u Sud.

Marinko Brkić, branilac Rodoljuba Gajića rekao je da njegov branjenik nije znao da će Slaviša Krunić biti ubijen.

"Bez direktnog umišljaja nema ni subjektivnog elementa krivičnog djela", rekao je Brkić pred početak ročišta.

Optužnica Đukanovića i Baldu tereti da su organizovali zločin zajedno sa Željkom Kovačevićem, koji je nastradao u razmjeni vatre 22.04.2019. godine u noći kada je ubijen Krunić i njegov pratilac u blizini njegove kuće u Glamočanima kod Laktaša.

Prema optužnici, ubistvo su iz automatskih pušaka izvršili Ðukanović i Kovačević, a Baldo je bio osmatrač i dojavljivač.

Đukanović i Kovačević su iz automatskih pušaka najmanje 36 hitaca na džip i nanijeli teške povrede  Kruniću i njegovom obezbjeđenju, od kojih su Krunić i Pavlović preminuli, a ranjen vozač Goran Ilić.

Ilić je ranjen uspio da iskoči iz vozila i iz službenog pištolja ispali 14 hitaca prema Ðukanovicu i Kovačeviću koji su mu uzvrtili paljbu pa je u razmjeni vatre poginuo  Kovačević jedan od napadača.

U optužnici se navodi i da je izvršenje zločina dogovarano i pripremano od početka 2019. godine  do 22. aprila  na području opštine Laktaši.

Rodoljuba Gajića, koji je bio zaposlen u „Sektor Sekjuritiju“ i bio lično obezbjeđenje Krunićeve supruge i djece  terete za pomaganje u izvršenju ubistva.

On je, prema optužnici pokojnom napadaču Kovačeviću odavao informacije o kretanju i navikama svog gazde Krunića kako bi mu zauzvrat  Kovačević oprostio novčani dug.

Prema optužnici, Đukanović, Baldo i ubijeni Kovačević su izvršenje zločina dogovarali i pripremali od početka 2019. godine  do 22. aprila  na području opštine Laktaši.

Istraga ovog slučaja trajala je skoro devet mjeseci, a Baldo je uhapšen nedugo nakon ubistva.

Gajić je uhapšen početkom maja, dok je Đukanović  nakon zločina uspio da pobjegne i predao se nakon 52 dana skrivanja.

Ubijeni Slaviša Krunić bio je poznati biznismen i vlasnik nekoliko kompanija.

(Nezavisne)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Dr

22.01.2020 14:49

Ko je naručio ubistvo? Sigurno ga nisu ubili "onako"

ODGOVORITE
Name

Mr

22.01.2020 14:58

“U optužnici se navodi i da je izvršenje zločina dogovarano i pripremano od početka 2019. godine do 22. aprila na području opštine Laktaši.”

Name

Boki

22.01.2020 19:36

A nalogodavci ?..........

ODGOVORITE
Name

BL

23.01.2020 09:26

KO JE NAREDIO UBISTOVO OD KOGA SU DOBILI NOVAC ONI TO ZNAJU A CUJ NEGIRAJU KO JE OVDE LUD KAZNE DOZIVOTNE TREBA DA DOBIJU A JESU ISPITANI SVI ONI STO PRETISE SLAVISI PROZIVAO IH JAVNO U TV EMISIJAMA IMENOM I PREZIMENOM RADIL TUZILASTVO ISTA VRIJEME LETI A NISTA SE TIH OKORELIH BITANGI STO UBISE COVJEKA KAKVO SUDJENJE DOZIVOTNA I TO SAMICA

ODGOVORITE