Genjac odbio da kaže prihvataju li Božovića

Genjac je poručio da će stav SDA biti poznat do četvrtka odnosno do početka sjednice. On nije želio odgovoriti kojoj odluci je SDA bliže - da li će podržati Božovića ili neće.

Bosna i Hercegovina 14.01.2020 | 17:36
Genjac odbio da kaže prihvataju li Božovića

Poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Halid Genjac nakon današnjeg sastanka SDA i SNSD-a izjavio je da je to forma razgovora i konsultacija koja će biti redovna u budućnosti.

"Imali smo jedan od sastanka za koji predviđamo da će biti redovna forma razgovora i konsultacija između SDA i SNSD-a. Ovaj put je bilo razgovora o temama koje su na dnevnom redu predstojećeg zasjedanja Predstavničkog doma Parlamenta BiH i o nekim pitanjima koja su na dnevnom redu naredne sjednice Savjeta ministara BiH", rekao je.

Na novinarsko pitanje da li su razgovarali o kandidatu za ministra Mlađenu Božoviću, Genjac je poručio da će stav SDA biti poznat do četvrtka odnosno do početka sjednice. On nije želio odgovoriti kojoj odluci je SDA bliže - da li će podržati Božovića ili neće.

Istakao je da je razgovarano o Božoviću i da su se strane upoznale o dilemama koje SDA ima o njemu.

"Ovaj vid konsultacija, ne samo između SDA i SNSD-a, već i drugih stranaka je potreban i koristan", rekao je Genjac.

Podsjetimo, SDA zajedno sa SBB-om na Komisiji za pripremu Vijeća ministara BiH nije dala zeleno svjetlo za imenovanje Božovića za državnog ministra, a koji je izbor SNSD-a, odnosno samoincijativni prijedlog Nenada Nešića iz DNS-a.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH će na sjednici zakazanoj za četvrtak potvrđivati imenovanje Božovića na poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice.

(Klix)

 

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Rale

14.01.2020 16:58

Sprdaju se sa sirotinjom. Ali kad ih biraju imaju pravo

ODGOVORITE
Name

Re

14.01.2020 20:10

Vidi jbo Genjca ali ovog čovjeka netreba birati i treba ga udaljiti od bilo kakve funkcije. Pa čovjek je osudjivan prvostepenim presudama i to za malverzacije i korupcije itd. Valjda Srpska nebih ni trebala kandidovati takve da nas brukaju

Name

Zenica

14.01.2020 18:25

Predstava za javnost... Kao,sve ce se konacno znati za koji dan... Mozda SDA i.odbije izbor Bozovica,mozes misliti...

ODGOVORITE
Name

Masala

14.01.2020 19:00

Opet su Mila naguzili ovi iz SDA...Sto nije sacekao provjeru Božovića pa u paketu izglasali savjet ministara,ovako ga ebu kako stignu..Neka kad je pozurio..Ne kaže se džaba strpljen-spasen !!!!

ODGOVORITE
Name

oo7

14.01.2020 19:06

Sve je jasno:Božović prolazi.

ODGOVORITE
Name

Pavić

14.01.2020 19:11

Naravno da neće, a ne znaju ni zašto. Gluposti nikad kraja.

ODGOVORITE
Name

Nemanja

14.01.2020 20:50

Naravno da prolazi u paketu sa Senadom Bratićem! O kandidatu Marka Pavića niko i ne priča, čojek je abdicirao i u stranci i ne oglašava se koliko da nije živ! Možda je i to moguće ovakve trakavice!

ODGOVORITE
Name

drina

14.01.2020 21:16

sastanak je bio samo pro forma. samo odugovlace..

ODGOVORITE
Name

Bok

15.01.2020 15:04

Genjac je na jednoj TV proglašen za uhljebom godine u BiH. Vječito je na nekim funkcijama i ako na izborima prođe loše. Za njega se uvijek nešto nađe, i to likvidno.

ODGOVORITE