Dvije snažne eksplozije odjeknule u Bagdadu, oglasile se sirene

Dvije snažne eksplozije odjeknule su večeras u Bagdadu, prestonici Iraka, a oglasile su se i sirene, javlja Rojters pozivajući se na svjedoke.

Svijet 08.01.2020 | 22:36
Dvije snažne eksplozije odjeknule u Bagdadu, oglasile se sirene

Uzrok eksplozija za sada nije poznat.

Iran je jutros ispalio više od 12 balističkih projektila na dvije vojne baze u Iraku u kojima se nalaze američki vojnici, a Iranska Revolucionarna garda, koja je preuzela odgovornost za napad, navela je da su napadi na baze osveta za ubistvo komandanta jedinice Kuds Kasima Sulejmanija.

Sirene iz vazdušnog napada mogu se čuti u video-snimcima za koje se pretpostavlja da su snimljeni u iračkoj prestolnici.

Više gradskih novinara izvjestilo je da su odjeknule dve eksplozije, koje su očigledno dolazile iz pravca jako utvrđene "Zelene zone", gdje se i nalazi Američka ambasada.

Izvor agencije Rojters je dodao da je najmanje jedna raketa pala na 100 metara od Ambasade Sjedinjenih Američkih Država.

Zelena zona bila je meta napada i 5. januara, kada je povrijeđeno nekoliko osoba.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

U NIŠTA

09.01.2020 06:31

OVI IRANCI SAMO GADJAJU U NIŠTA.

ODGOVORITE
Name

Re:

10.01.2020 03:56

То ти вјерујеш "Ројтерсу", по обичају?! Ха ха ха! Потражи мало информација о тренутном хаосу у сједишту ЦИА-е и у Пентагону. Види шта јављају извори који нису проамерички.