"Sjednice Savjeta da budu otvorene za javnost"

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je da želi da potpuno otvori rad Savjeta prema javnosti, da ne bude nikakvih tabu tema, te da novinari i građani koji to žele mogu da prate kako se donose odluke na sjednicama.

Bosna i Hercegovina 30.12.2019 | 08:53
"Sjednice Savjeta da budu otvorene za javnost"

Tegeltija smatra da se time stvaraju pretpostavke da Savjet ministara radi operativno, a ne da drži "sijela" i satima vodi bespotrebne razgovore.

"Prvo Savjet ministara mora da donese odluku da sjednice budu otvorene za javnost, a nakon toga je potrebno stvoriti određene tehničke pretpostavke kako bi građani mogli da prate, odnosno gledaju sjednice kao, recimo, sjednice Narodne skupštine Republike Srpske", rekao je Tegeltija za "Glas Srpske".

On je dodao da će Savjet ministara zadužiti Generalni sekretarijat da u što kraćem roku nabavi potrebnu tehničku opremu kako bi sjednice bile što prije otvorene za javnost.

"Moji zamjenici Vjekoslav Bevanda i Bisera Turković, kao i svi ostali članovi Savjeta ministara koje sam na prvom sastanku upoznao o namjeri da naš rad potpuno otvorim za javnost, potpuno su podržali tu ideju. To je najbolje, prije svega, za nas u Savjetu ministara, jer će nas tjerati da budemo efikasniji, a time svakako i za građane i cjelokupnu javnost koji će moći da vide ko, šta i koliko radi", kaže Tegeltija.

Savjet ministara bi danas na prvoj sjednici u novom sazivu, između ostalog, trebalo da razmatra odluku o privremenom finansiranju institucija i međunarodnih obaveza BiH za prvi kvartal iduće godine, te zajedničku socioekonomsku reformu od 2019. do 2022. godine.

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

OPET RIJALITI

30.12.2019 09:17

Joj nemojte to, zar nije dosta rijalitija. Ha. Bože.

ODGOVORITE
Name

KINO

30.12.2019 10:47

NEKADA JE NARAOD GLEDAO TV SERIJE ...CKALJA I MNOGI DRUGI...DODJOSE NEKI NOVI LIKOVI...SADA CE GLEDATI " SAVEZ MINISTARA " ...jbg

Name

bijeljina

30.12.2019 10:19

ode tamni vilajet u propast ko one tri banke u srbskoj

ODGOVORITE
Name

alan ford

30.12.2019 10:49

Odmah nabavka opreme :D idemo cepaj.

ODGOVORITE
Name

re

30.12.2019 11:38

Prointer ce uradit povoljno postavit opremu da se moze prenosit i preko interneta

Name

KAJA

30.12.2019 13:37

Sekundarna sirovino