Atmosfera ključa: Zvezda traži odlaganje meča

Košarkaški klub Crvena zvezda zbog uzavrele atmosfere u Podgorici zatražila je da se duel između Budućnosti i Zvezde, koji je zakazan za ponedeljak od 18.00 časova odloži. Iz Podgorice uveravaju da je sve spremno za meč i da oni smatraju da ne postoji nijedan razlog za odlaganje.

Košarka 29.12.2019 | 16:37
Atmosfera ključa: Zvezda traži odlaganje meča

Crvena zvezda je uputila rukovodstvu ABA lige dopis u kome traži da se duel sa Budućnosti u Podgorici odloži.

Dopis Crvene zvezde prenosimo u celini:

"KK Crvena zvezda mts još jednom podseća na zajednički dogovor koji je postignut na Skupštinama ABA lige jtd tokom leta. Na njima smo se nakon dešavanja u finalnoj seriji prošle sezone (tokom aprila 2019.godine) na utakmicama u Podgorici i Beogradu, dogovorili da se svi zajedno vratimo isključivo košarci i zajedničkom interesu svih nas, a to je promocija sporta i košarke, i očuvanju regionalne lige.

Međutim, kao što ste i Vi sigurno informisani, trenutna situacija u Crnoj Gori, na koju ne mogu nikako da utiču ni KK Crvena zvezda mts ni KK Budućnost VOLI, nije povoljna za odigravanje ove utakmice, iz razloga koji nemaju nikakve veze sa sportom.

KK Crvena zvezda mts kontaktirao je tim povodom nadležne bezbednosne organe Republike Srbije, koji su konstatovali da se ne može isključiti mogućnost eventualnih incidenata na navedenoj utakmici, usmerenih prema igračima i stručnom štabu, upravi i simpatizerima KK Crvena zvezda mts, bez obzira na bezbednosne mere koje bi bile preduzete od strane domaćina.

Zato smatramo da bilo kakav, i najmanji, a posebno incident koji je vezan za neke druge, a ponajmanje sportske motive, može u ovom trenutku da nanese nesagledivu štetu očuvanju ABA lige!

KK Crvena zvezda mts je uvek, uz takmičarske ciljeve koje je postavljao, isticao i važnost očuvanja regularnosti, integriteta i opstanka ABA lige.

Zato apelujemo na Vas, a i na KK Budućnost VOLI da svi zajedno budemo mudri i donesemo odluku koja je od svestranog interesa, da derbi meč 13. kola ABA lige odložimo, I tako izbegnemo velike izazove i rizike od mogućih neželjenih posledica.

KK Crvena zvezda mts je spremna, i predlaže, i pored vrlo zgusnutog kalendara da se ovaj meč odigra u Podgorici 24.02.2020. godine u terminu koji je slobodan za oba tima , čime regularnost ABA lige ne bi bila narušena na bilo koji način!

KK Crvena zvezda mts u ovom trenutku ne želi da "doliva ulje na vatru" i na bilo koji način još više otežava veoma složenu situaciju u kojoj se svi mi nalazimo.

Očekujemo da uprava KK Budućnost VOLI prihvati ovaj dobronameran predlog, a ukoliko se to nažalost ne dogodi, u skladu sa aktima ABA lige verujemo da će Predsednik i predsedništvo ABA lige doneti pravu odluku u cilju očuvanja ABA lige.

U nadi da ćete naš dopis shvatiti dobronamerno, na prvom mestu vrlo ozbiljno, svesni situacije, i hitno nam odgovoriti, sportski Vas pozdravljamo.", navodi se u dopisu crveno-belih.

Iz tabora Podgoričana poručuju da su sve mere preduzete i da ne postoji nijedan razlog za odlaganje meča.

(RTS)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Jaffa

29.12.2019 16:25

Bokan je krkan!

ODGOVORITE
Name

Lokacija

29.12.2019 16:26

Dvorana u kojoj se igra utakmica i Saborni hram su 100 m vazdušne linije. Utakmica se igra u vrijeme molebana u Crkvi koja će biti puna.U dvorani će biti Milo i njegovi podanici i to je prvo njihovo veće okupljanje u ovoj situaciji. To u ovoj situaciji predstavlja veliki rizik. Ako se uzme u obzir da je većina koji će biti u Crkvi navijača CZ, a postoji mogućnost da dođu navija či iz HN, Berana.... pa se oko hrama može skupiti kritična masa i tada može biti svašta.

ODGOVORITE
Name

Advokat

29.12.2019 18:24

Crna Gora je jača od huligana i pošto već nisi, to ćeš se uvjeriti narednih dana.