Na čelu OO SDS-a u distriktu Brčko Mladen Vasić

OO SDS Brčko na jučerašnjoj sjednici izabrao je Mladena Vasića za zamjenika predsjednika stranke, nakon čega je Mladen Bosić prenio ovlaštenja rukovođenja SDS-om u Brčkom, saznaje BN.

Republika Srpska 27.12.2019 | 09:57
Na čelu OO SDS-a u distriktu Brčko Mladen Vasić

Prenošenje ovlašćenja na Vasića, Bosić to pravda obavezama koje ima radi početka rada Parlamentarne Skupštine BiH u kojoj je delegat u Domu naroda.

"Ovo je važan trenutak za SDS u Brčkom nakon što je stranka u proteklom periodu preživjela više udara, kako od strane političkih protivnika, tako i od strane preletača iz sopstvenih redova. Ovim je završen proces sanacije stranke i ona ulazi u pripremu za izbore iduće godine sa novom energijom i ljudima koji su ostali vjerni politici stranke", kazao je Bosić.

Mladen Vasić je, kako kaže, novo i nekompromitovano lice u politici i imaće svu podršku starijih i iskusnijih članova stranke.

Vasić je najavio da će stranku otvoriti vrata za mlade i nove ljude, uz uvažavanje starijih i iskusnijih članova u njenim redovima.

"Osnovni zadatak stranke u narednom periodu je bavljenje problemima građana Brčkog koje ova sadašnja vlast nije u stanju da riješi – od korupcije do osnovnih infrastrukturnih problema", rekao je Vasić, naglašavajući da će se boriti da od velikog budžeta Distrikta Brčko korist imaju svi građani, a ne samo oni koji ga godinama krčme kao da je njihova vlastita imovina.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

!!!

27.12.2019 10:10

Svaka cast gospodine Bosiću, nadati se da će se na Vas ugledati i ostali OO SDS u RS!

ODGOVORITE
Name

Sale

27.12.2019 12:28

Vječiti parlamentarac!