Nakon pljačke brze pošte vozač pao na poligrafu

Inspektori MUP SBK danas će poligrafski saslušati Atifa Mujezinovića iz Viteza, oca 21-godišnjeg Aida, koji je putem medija optužio inspektore Policijske uprave Travnik za upotrebu prekomjerne sile na njegovom sinu.

Bosna i Hercegovina 20.12.2019 | 12:14
Nakon pljačke brze pošte vozač pao na poligrafu

Aid je priveden u prošli petak zbog pljačke 100.000 KM koja se u srijedu, 11. decembra, dogodila u Šantićima kod Viteza.

Kako Avaz nezvanično saznaje, policija sumnja da je pljačku organizovao upravo vozač vozila brze pošte, a je li u sve umiješan i njegov otac utvrđuju poligrafskim ispitivanjem.

Takođe neslužbeno saznajemo da je vozač poligrafski već ispitan te da je “pao” na poligrafu na pitanjima vezanim oko pljačke, ali i da je policiji priznao nekoliko drugih djela među kojima je i krađa goriva od firme.

Policije je bilo sumnjivo i da je prozor na vozilu bio napuknut, kao i činjenica da su vrata vozila nakon pljačke pronašli otključana.

Atif je nakon pljačke tvrdio da je njegov sin i pretučen u policiji.

(Avaz)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

...

20.12.2019 12:36

Какав полиграф, какви бакрачи! Нема ту приче. Пендрек - мајка, па да видиш како пропјевају и оно што се није знало!

ODGOVORITE
Name

Rile

21.12.2019 10:21

Poligeaf, dajte ljudi koje gluposti, to može biti samo smjernica za dalji rad osnovu nje nikako kao dokaz..

ODGOVORITE
Name

inspektor Mcgre

21.12.2019 19:55

pendrek je najpouzdaniji poligraf (dokazano) a ova tehnika te uzeo tablete,te rad srca..preznojava se (ne sigurno).Inače se uvijek kreće od početka a to je vozač što je i normalno.Odmah mi je bio sumnjiv.Loš pokušaj.

ODGOVORITE