Veterinarska inspekcija najavila rigoroznije kontrole

U prethodnom periodu na području Grada Bijeljina sve je češći promet domaćih životinja bez posjedovanja zakonski propisane veterinarsko-zdravstvene dokumentacije, kao i prodaja stoke na mjestima gdje je to zabranjeno, saopšteno je iz gradskog Odjeljenja za inspekcijske poslove.

Republika Srpska 18.12.2019 | 11:26
Veterinarska inspekcija najavila rigoroznije kontrole

- Veterinarska inspekcija upozorava uzgajivače da su prilikom svakog transporta stoke do Stočne pijace dužni da posjeduju zdravstveno uvjerenje i pasoš za životinje, i da ih pokažu na zahtjev inspektora prilikom vršenja kontrole – navedeno je u saopštenju.

Iz Inspekcije upozoravaju farmere da je trgovina stokom dozvoljena isključivo na Stočnoj pijaci ili na farmi i da promet izvan ovih prostora nije dozvoljen, kao ni zaustavljanje radi vaganja, trgovine ili u bilo koju drugu svrhu.

- Svako postupanje koje je suprotno navedenim pravilima predstavlja nezakonitu radnju i kažnjivo je po članu 122 Zakona o veterinarstvu Republike Srpske, u iznosu od 500 do 1.500 KM za fizička lica – piše u saopštenju.

Veterinarska inspekcija Odjeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave Grada Bijeljina upozorava da će u narednom periodu vršiti intenzivnu kontrolu prometa stoke na putevima, javnim mjestima, prostoru oko Stočne pijace i drugim mjestima na kojima nije dozvoljena trgovina životinjama.

- Sankcionisaćemo svako neposjedovanje zdravstvenog uvjerenja, kao i svaki utovar, pretovar i vaganje na nepropisanim mjestima - poručili su iz ovog odjeljenja.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Kurton

18.12.2019 11:54

a štaće te sa stokom koja nema dokumentaciju a po Zakonu mora u karantin, a karantina nema te ... a direktori

ODGOVORITE
Name

Pijaca

18.12.2019 14:12

Sva trgovina stokom se obavi isped pijace, a reket uzima Cacanovic.

ODGOVORITE