Srpski bokseri iz Turske donose devet medalja

Devet medalja, pet srebrnih i četiri bronzane, poneće naši bokseri u Srbiju sa završenog Prvenstva Balkana u turskom letovalištu Kemer u antalijskoj regiji.

Ostali sportovi 14.12.2019 | 22:55
Srpski bokseri iz Turske donose devet medalja
Ostaje žal za zlatom, jer smo poslednjeg dana takmičenja učestvovali u pet finala, ali bolje se u ovom trenutku nije moglo.

Srpski borci su posle dugo vremena na jednom velikom takmičenju, na kojem je učestvovalo 12 reprezentacija, pokazali da imamo potencijala i da će njihovo vreme tek da dođe.

"Od dvanaest zemalja koje su učestvovale mi smo u samom vrhu po broju osvojenih odličja. To je dokaz da se naš boks vraća u sam evropski krem. Međutim, i činjenica da smo poraženi u svih pet finala govori nam da još mnogo moramo da radimo. Mi u timu verujemo u naše borce, vidimo njihov napredak iz dana u dan i, verujte mi, neće mnogo vremena proći, a Srbija će se u određenim kategorijama pitati za zlato i na Balkanu i u Evropi", optimista je selektor Milan Piperski.

Ono što je takođe veliki uspeh srpskog boksa je činjenica da smo uz domaćina Tursku bili najbrojnija delegacija na šampionatu. Imali smo predstavnika u svim muškim kategorijama i četiri dame.

"Bokserski savez Srbije na čelu sa Nenadom Borovčaninom nam omogućava fenomenalne uslove. Videli ste kakav tretman smo imali u Turskoj. Trudićemo se svim silama da se na adekvatan način odužimo našem Savezu na svemu što čini za razvoj srpskog boksa", dodao je Piperski.

Najuspešnija zemlja na Balkanskom prvenstvu bila je, očekivano Turska, čiji su borci najspremniji stigli na takmičenje jer im je državno prvenstvo na program već za sedam dana. Dobro su se pokazali i Rumuni u ženskoj, odnosno Hrvati u muškoj konkurenciji.

(B92)

Komentari / 0

Ostavite komentar