Ovo je potvrda titule, Bijeljina - grad sporta!

Mićić je istakao da se i ovom aktivnošću i angažovanjem mladih potvrđuje titula, koju nosi Bijeljina - grad sporta, te da će gradska uprava nastaviti da podržava slične projekte u kojima učestvuje budućnost grada.

Ostali sportovi 14.12.2019 | 14:55
Ovo je potvrda titule, Bijeljina - grad sporta!
U Sportskoj sali Gimnazije u Bijeljini, održan je završni rukometni turnir osnovnih škola sa područja grada. Turnir je otvorio gradonačelnik Bijeljine Mižo Mićić.

Organizator završnog turnira osnovnih škola je Rukometni klub “Bijeljina”, a pokrovitelj gradska uprava Bijeljine.

“Ovdje ima 10 škola, sa po dvije ekipe, znači 20 ekipa u okviru projekta koji finansira gradska uprava preko “ReLOaD” projekta, zajedno sa UNDP i Evropskom unijom. Uspješno je organizovan, ne samo ovaj nego više sličnih turnira i sa otprilike 20.000 KM pomogli smo ovu manifestaciju.Bijeljina izdvaja najviše novca za sport od svih gradova u BiH i nastavićemo da ulažemo u mlade naraštaje”, naglasio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

“Nakon svečanog otvaranja u 10 časova počelo je odigravanje utakmica svih osnovnih škola u našem gradu, i to učenika drugih, trećih, četvrtih i petih razreda. Kao tehnički organizator za nagrade smo pripremili  pehare, medalje, majice, medalje, te individualna priznanja.

Cilj turnira je promocija rukometa i zdravog načina života. Ovaj sport nije zastupljen kao fudbal ili košarka i zato se trudimo da ga naši treneri promovišu i u osnovnim školama. Ti đaci danas učestvuju na turniru i nadamo se da će neki od njih ostati pri našem klubu. Ako ne izaberu rukomet, želim im da se bave bilo kojim drugim sportom”, pojasnio je Bogdan Rankić, predsjednik RK “Bijeljina”.

Istog dana je RK “Bijeljina” je s Rukometnim savezom Srpske organizovao utakmicu kadeta, muške i ženske reprezentacije Republike Srpske i Srbije. 

Na turniru osnovnih škola je učešće uzelo preko 600 učesnika.

Mićić je istakao da se i ovom aktivnošću i angažovanjem mladih potvrđuje titula, koju nosi Bijeljina - grad sporta, te da će gradska uprava nastaviti da podržava slične projekte u kojima učestvuje budućnost grada.BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar