Vlada RS pomaže snimanje filma i razvoj sporta

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je Vlada odobrila 100. 000 KM za podršku snimanju dokumentarno-igranog filma o proboju koridora kroz Posavinu, dok je iz budžeta izdvojeno 1,5 miliona maraka sportskim klubovima.  

Republika Srpska 13.12.2019 | 12:32
Vlada RS pomaže snimanje filma i razvoj sporta
Višković je naveo da će za ovaj projekat Srbija obezbijediti dvije trećine novca, a Republika Srpska trećinu, što je juče na sjednici Vlade potvrđeno.

On je naglasio da Srpska treba da ovjekovječi taj događaj da bi buduća pokoljenja mogla da vide ko je i kako branio Republiku Srpsku.

– Nema dileme u pogledu podrške Vlade Srpske tom projektu. Mi ćemo učestvovati u tom projektu do njegovog završetka jer on ima ogroman značaj za Srpsku. To je jedna od najvećih i najveličanstvenijih pobjeda Vojske Republike Srpske u odbrambeno-otadžbinskom ratu. Koridor je žila kucavica koja je spasila zapadni dio Srpske – istakao je Višković.

Govoreći o jučerašnjoj odluci Vlade da za podršku sportskim klubovima u Srpskoj odobri 1,5 miliona KM, Višković je naveo da je to učinjeno da bi mladi kroz sport bili otrgnuti od ulice i poroka. 

On je rekao da će pomoć dobiti 36 klubova u 18 lokalnih zajednica, a pojedinačni iznosi biće u rasponu od 20.000 KM do 150.000 KM.

– To će zavisiti od rezultata kluba i nivoa na kojem se takmiči. Obuhvaćeni su razni sportovi, a nastojali smo da obuhvatimo klubove koji su u višem rangu takmičenja i koji iza sebe imaju rezultate – pojasnio je Višković.

On je podsjetio da je na prošloj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske usvojen Nacrt zakona o sportu čiji je cilj da uredi tu oblast u Srpskoj.

– To je sada neuređena oblast, sportska društva funkcionišu kao nevladine organizacije, imaju mnogo problema, nisu u poziciji da plate ni osnovne obaveze, sudije ili troškove odlaska na utakmicu, a kamoli da uplaćuju poreze i doprinose – kaže Višković.

(Srna) 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

bRb

13.12.2019 11:43

Sve super i divno.... samo koliki je Vas dio u tom poslu?

ODGOVORITE
Name

Dok Holidej

13.12.2019 12:54

njihov dio je bar pola zato i daju kako bi drugačije i uzeli.

Name

XX

13.12.2019 12:56

Prvo nahrani sirotinju i penzionere, platite lijecenje bolesne djece itd......

Name

čokolinda

13.12.2019 12:31

proboj koridora, baš me zanima hoće li se u filmu pojaviti Franjo tudžman i Slobo MIloševic, njih dvojica su na tom bivšem koridoru sahranili na hiljade ljudi

ODGOVORITE
Name

Borac VRS

13.12.2019 12:48

Najveći muljator u ovom projektu je onaj mali još nedovršeni čovječuljak Milorad Kojić. Pored kompletne dokumentacije koju imamo on je angažovao agenciju iz Bgd da snima film o Koridoru. Šta oni imaju sa tom bitkom? Kakvu emociju nose? Uzeće veliku lovu, dati šačicu ovom malom provincijalcu a mi koji smo probijali koridor nemamo ni čestite ishrane.

ODGOVORITE
Name

Marko

13.12.2019 15:46

O majku vam jebem ludjacku,sve propalo,nikad gore,sve sto moze raditi bjezi glavom bez obzira a vi bi filmove snimali, govna jedna !!!

ODGOVORITE
Name

Trebijne

13.12.2019 17:13

Gotovi ste pravac gulag za mnoge!

ODGOVORITE