Dodik sa Obrenom na "časici razgovora" kod muftije

Elhamdulilah, hvala dragom Bogu i šućur Alahu da je nakon teških riječi i neprimjerenih uvreda, godina širenja islamofobije, mržnje i međunacionalnih tenzija, došlo do istorijskog pomirenja između povozitog Dodika, Islamske zajednice i bosanskih muftija.

Republika Srpska 12.12.2019 | 16:06
Dodik sa Obrenom na "časici razgovora" kod muftije
Ko drugi da „pomiri“ Dodika sa Muslimanima i hodžama, koje je donedavno primitivno vrijeđao tvrdeći da hodže arlauču i smetaju mu, da ima previše džamija i munareta, zbog čega ne voli balkanski Teheran, kako je nazivao Sarajevo, do dobojski Omer-beg, kako je Kerber režima Siniša M. u Dnevnoj dozi Doboja oslovljavao Obrena Petrovića.



Dodik je danas, šućur dragom Bogu i Alahu, posjetio Islamski centar u Doboju i razgovarao sa banjalučkim i dobojskim muftijom, te donirao 100 000 maraka za gradnju Islamskog centra, ali se ne zna iz koje stavke budžeta Republike Srpske se prebacuju ova sredstva IZ BiH. Dodik se, elhamdilulah, hvala dragom Bogu i šućur Alahu, toliko oslobodio ranijih strahova od muslimana i islama, da mu nije smetala čak ni ahmedija, fes niti zelena zastava sa polumjesecom Islamske zajednice BiH.

Mediji nisu objavili da li je član Predsjedništva BiH izučio Kuran i klanjao namaz, al nema sumnje da ćemo i to uskoro vidjeti ako bude trebalo i to Bakir tražio od donedavno velike goropadne srbende i patriote koji se busao u prsa i plašio narod neoosmanizmom, a onda naprasno promijenio ploču i za manje od godinu dana u Teheranu, pardon Sarajevu, pretvorio se u malog i poslušnog Musu, koji je spreman da uradi sve samo da ga Bakir i SDA prime u vlast i Savjet ministara BiH.

Bilo bi dobro ako su mu muftije dale za uspomenu polumjesec sa zvjezdom, da ga stavi uz patrijarhov orden Svetog Save i papin prsten, kako bi se bar nekad prisjetio i možda malo postidio svojih teških izgovorenih riječi, uvreda i nedjela.



Inšalah, ako Bog da, kako je krenulo od tepiha za Ferhadiju, preko spomenika Mehmed paši Sokoloviću do gradnje Islamskog centra u Doboju, preobličeni i povoziti Dodik sa Baš-čaršije bi do kraja mandata mogao da, poput Mehmed paše Sokolovića, od silnog bogatstva odvoji mali vakuf i uz crkvu u Bakincima, čiji je bio ktitor narodnim novcima, sagradi sebi i jednu malu džamiju, i kao pravi džematlija iskupi se za grijehe i uvrede koje je godinama širio na račun Muslimana i islama.



Vuk dlaku mijenja al ćud nikad. Čudi me kako čestite muftije lako i brzo zaboravljaju i prelaze preko teških riječi i uvreda, ali izgleda da se danas sve može kupiti novcem i budžetskim donacijama. Pitam se samo stide li se muftije bar malo svojih džematlija, povratnika i vjernika, koji su doživjeli puno neprijatnosti proteklih godina zbog tenzija koje je izazvao njihov novi prijatelj, dobrotvor i donator!?



Nikada nikoga nisam vrijeđao na vjerskoj i nacionalni osnovi, a povremeno korištenje prikladnih arapskih riječi, ajeta i turcizama u Narodnoj skupptini ima samo za cilj da podsjeti zaboravne, ogoli malog Musu i lažnog srbendu, pokaže narodu na šta je sve bio spreman kako bi tenzijama, lažima i uvredama dobio glasove i novi mandat, a kako se promijenio nakon izbora i postao manji od makovog zrna, dodvorava onima koje je do juče javno pljuvao i vrijeđao!



Ovaj tekst posvećujem svima onima, posebno mojim Trebinjcima, koji su me godinama vrijeđali, dobacivali i presretali na ulici, pitali jesam li se u Sarajevu osunetio, nazivali poturicom, izdajnikom i bakirovcem, vodili prljavu kampanju i napisali na hiljade komentara jer sam 4 godine maksimalno časno i pošteno, ne vrijeđajući i ugrožavajući nikog, radio kao savjetnik Mladena Bosića u Predstavničkom domu u Sarajevu.

Ne pada snijeg da prekrije brijeg već da svaka zvijer pokaže svoj trag, a nek svakom svoje djelo služi na čast!

https://nebojsavukanovic.info/

Komentari / 23

Ostavite komentar
Name

Bili

12.12.2019 15:12

Dodik je najveci muftija.

ODGOVORITE
Name

Nek Javnost Ne Panici

12.12.2019 22:13

Ima narod "vođu svoga jednoga, a ova šala mala u pesmu je stala, kad se Bakir našalio malo a rekao milom Mili: odi Milo u đamiju malo ako ti je do moje kahfe sa Zokijem stalo. Neće Milo ni da čuje a Zokija psuje: šta ću Obro sve je čisto i ko nekad isto, samo none moje mile, čuju mi se više nego prije... Ići ćemo u Doboj polako, neće biti izuti se lako...

Name

Bamja Luka

12.12.2019 15:20

Pa vidise da ni jedan nema obraza...i ova dvojica sto daju i ovi sto primaju ....

ODGOVORITE
Name

Vjera

12.12.2019 15:29

Hvala Vukane na ovako iskrenom, istinitom komentaru. Uvijek si transparentno iznosio svoja saznanja i mišljenja, isključivo potkrijepljena činjenicama, boreći se za zrno pravde, zakonitosti i slobode življenja, u ovakvom društvu, u kome je sve došlo do dna. Živio i uspio u svojim naporima za boljitak života i opstanka, da konačno svane u ovom dugogodišnjem mraku.

ODGOVORITE
Name

masala

12.12.2019 15:29

Mile je izuo cipele,muftija vidi da ti nije zamjenio obuću,lopov je to,nije bez razloga došao !!!

ODGOVORITE
Name

Domi

12.12.2019 15:30

Koji je to mufljuz od covjeka!Bas mi se gadi!

ODGOVORITE
Name

Ej moj glupi narode!

12.12.2019 15:35

Koji je ovo smrad!

ODGOVORITE
Name

re

12.12.2019 17:14

Neviđeni.

Name

Doboj

12.12.2019 15:37

Sto se prodadoste i zastave odrekoste kao nekad, ode vjera za večeru.

ODGOVORITE
Name

Mile

12.12.2019 15:40

Na rucku kod dvojice muftija

ODGOVORITE
Name

Ha Ha

12.12.2019 15:45

Za ovo zadnje, cast je ovde davno umrla, necast nikada nije bila jeftinija.

ODGOVORITE
Name

dobojlija

12.12.2019 15:59

Bravo Vukane! Svaka rijec ti je zlata vrijedna! A hvala i BN koja tekstove i komentare prenosi inace bi narod u ovoj "drazavi" bio u apsolutnom mraku. Ovako..cuje se bar nesto

ODGOVORITE
Name

555

12.12.2019 16:00

Bravo Vukane,svaka ti je na mjestu,idu izbori pa mu trebaju glasovi i bošnjaka a već ima od hrvata koji su svi u SNSD-u,odavno,mislim na B.Luku posebno.

ODGOVORITE
Name

Haha

12.12.2019 16:05

On i obren dvije poturice jesu i oni klanjali

ODGOVORITE
Name

???

12.12.2019 16:15

Gdje je BH zastava

ODGOVORITE
Name

Титаник

12.12.2019 16:15

Па за време рата Додик је слао 2 шлепера ронхила муслиманима а Шлепер Србима пошто нас је дупло мање.Незамјери му Бакир кад вријеђа, то Додик мунта гласаче као и Бакир своје.Све је то бизнис.

ODGOVORITE
Name

Sarajlija al pravi

12.12.2019 16:21

Jel se izuvo

ODGOVORITE
Name

Sjenina

12.12.2019 16:55

Dade vjeru za večeru.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

12.12.2019 16:56

Bravo Vukane.

ODGOVORITE
Name

Arsa

12.12.2019 21:00

Nema ovde ništa sporno, Dodik nema ni vere ni nacije, to je stari komunjara...a ni to nije, nego ovejani kriminalac i lažov !

ODGOVORITE
Name

re Arsa

12.12.2019 21:52

uprav tako!

Name

Dobojlija

13.12.2019 00:19

Svaka cast gospodine Vukanovicu. Burle je uvrijedio islam i muslimane sa poganlukom "arlaukanje". Ja kao musliman, vjernik, a pogotovo da sam hodza, ne bih prisao blizu Dodiku dok se ISKRENO NE IZVINE za veliku uvredu koju je izrekao muslimanima. Mi iskreni vjernici nikada nismo izdali, a primjer je i moja ziva glava koju ke spasio prvo Bog pa onda jedan pop iz stare crkve u Starom gradu u Doboju tj crkvi Petra i Pavla, gdje smo svi u teska po vjeru komunisticka vremena pomagali jedni druge. Moja majka muslimanka je farbala vaskrsnja jaja i pripremala slavske kolace, jer su bile ceste racije, pogotovo 70.ih godina proslog vijeka, jednostavno, bilo je dozvoljeno ali UDBA je pratila i kaznjavala svako vece ispoljavanje vjere.... Lijep pozz iz Njemacke... PS. volio bih da se taj novac 100k KM raspodijeli sirotoj djeci grada Doboja bez obzira na vjesku ili nacionalnu pripadnost

ODGOVORITE
Name

muftija dodo

13.12.2019 01:50

Elhamdulilah konacno!

ODGOVORITE