Bijeljina nosilac titule "Evropski grad sporta"

Zahvaljujući uspjesima klubova, te zalaganju mladih za sport, grad Bijeljina je nosilac titule-Evropski grad sporta, rečeno je danas na konferenciji gradonačelnika Bijeljine, ovim povodom. On je istakao i da je to potvrda velikog ulaganja lokalne zajednice u sport i energije 10. 500 mladih u 150 sportskih klubova u gradu.

Republika Srpska 12.12.2019 | 15:30
Bijeljina nosilac titule "Evropski grad sporta"
Gradonačelnik Bijeljine je naveo da su titulu evropski grad sporta za narednu godinu predstavnici Bijeljine prije dva dana preuzeli od Evropske federacije prijestonica i gradova sporta, na svečanoj ceremoniji u Evropskom parlamentu u Briselu. 

“Ovo međunarodno priznanje nam donosi mnogo. Olakšaće nam pristup evropskim fondovima i daljim ulaganjima u ovu oblast kojom se unapređuje zdravlje i kvalitet življenja, a doprinijeće i boljem imidžu grada koji ima mnogo mladih, studenata, a u koji se stanovništvo još doseljava. To je sve potvrda da ćemo biti ono što želimo i na čemu radimo-Bijeljina, grad budućnosti”, rekao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić na konferenciji u sjedištvu Gradske uprave. 

Poručeno je i da će, osim nastavka ulaganja u vrhunski sport, akcenat u narednoj godini biti na unapređenju rekreacije starijih sugrađana, kao i lica sa invaliditetom, te da odgovorne kompanije ulažu u sport i rekreaciju, a Bijeljinu kao evropski grad sporta će zvanično podržati domaća kompanija "Sport vižn". 

“Fokus u 2020. godini, gdje smo proglašeni Evropskim gradom sporta biće na bavljenju sportom starijh lica, lica sa invaliditetom i, naravno mladih ljudi. Već od jutros smo pokrenuli neke aktivnosti, počevši od sastanaka sa nevladinim organizacijama. Poznato vam je da Gradska uprava finansira projekte udruženja građana, a u prvom kvartalu godine se za njih aplicira, tako da ćemo mi već u januaru krenuti sa projektima.

Sugerisali smo im da njihovi projekti budu bazirani na tome, a mi ćemo pokušati što više ljudi da animiramo”, pojasnio je Boro Đokić, samostalni stručni saradnik za fizičku kulturu u Gradskoj upravi. 

Ističući da Bijeljina za sport procentualno izdvaja najviše novca od svih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj i BiH, Mićić je naveo da je to 1,9 miliona maraka ove godine kroz direktnu podršku klubovima, te značajna ulaganja u sportsku infrastrukturu.

On je podsjetio na neka od ulaganja ove godine, poput rekonstrukcije sportske sale u Gimnaziji, postavljanja reflektora na Gradskom stadionu i uređenja teretane na otvorenom u parku.



BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar