Blokirani računi firmama zbog veze sa Holanđaninom

U sklopu međunarode policijske akcije „Madagaskar“ blokirani su račune dve privatne firme iz Brčkog i Odžaka, zbog sumnje da su povezane sa uhapšenima u pomenutoj akciji.

Bosna i Hercegovina 10.12.2019 | 18:36
Blokirani računi firmama zbog veze sa Holanđaninom
Kako Srpskainfo saznaje, u ovom predmetu blokirani su račune firme „Alikos“ iz Brčkog, koja je u vlasništvu Alika K, te firme “AGM – Fenstertehnik“ iz Odžaka, na čijem čelu je Alaga M.

Tokom istrage u ovom predmetu inspektori su prikupili informacije da su ove firme povezane s Holanđaninom Kornelisum Marinus van Velzenom, koji je uhapšen u ponedeljak u Odžaku.
 
Na internetu se može naći da se firma „Alikos“ bavi proizvodnjom, trgovinom i uslugama, a „AMG Fenstertehnik“ proizvodnjom PVC stolarije.

Portparol MUP Republike Srpske Mirna Miljanović je rekla da je Velzen predat Sudu BiH radi dalje ekstradicije.

Van Velzen je juče uhapšen u okviru međunarodne policijske akcije kodnog naziva “Madagaskar”, koja je usmerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavi neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga.

U pretresima na području Holandije policija je juče oduzela 18 kilograma MDMA droge, čija je vrednost 360.000 evra. Prema tvrdnjama holandske policije, od 18 kilograma droge MDMA može se proizvesti milion ekstazija, piše Srpskainfo.

(Srpskainfo)

Komentari / 0

Ostavite komentar