Optužnica protiv trojice carinika za uzimanje mita

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu protiv Tina Kapetana, Dejana Damjanovića i Aleksandra Tucikešića koja ih tereti da su kao službena lica u institucijama BiH počinili krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi.

Bosna i Hercegovina 09.12.2019 | 15:45
Optužnica protiv trojice carinika za uzimanje mita
U optužnici se navodi da su Kapetan i Damjanović kao saradnici - carinici u Carinskom referatu na graničnom prelazu Gradiška, a Aleksandar Tucikešić kao viši stručni saradnik - vođa smjene, bili pripadnici grupe organizovane radi činjenja krivičnih djela.

Optužnica ih tereti da su kao službena lica u institucijama BiH počinili krivična djela zahtijevajući i primajući darove u vidu novca kako u okviru svoje funkcije ne bi izvršili ono što bi morali izvršiti, saopšteno je iz Suda BiH.

Optuženima se na teret stavlja da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela primanje dara i drugih oblika koristi.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Hm

09.12.2019 15:10

Kakva glupost. Dok Dzakula pljacka milione oni podizu tuzbe ta starudiju, polovnu robu.

ODGOVORITE
Name

Eto Baš Tako Je

09.12.2019 16:15

Ima li itko da stane u kraj tom džakuli...pa nemate predstave šta taj lopov radi...pola uprave mu donosi pare.. .nigdje hrvata medju uhapšenim...

Name

Vikendika

10.12.2019 03:58

A zna se koliko svaka ispostava mora da mesečno da.....